Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » sri maj 30, 2012 2:53 pm

Tokom zime i proljeća 2012. godine sam više puta posjetio ostatke Istočne pruge na dijelu od Sarajeva do Ustiprače. Tim prilikama sam svašta doživio, a uspio sam dosta toga naslikati i snimiti. Te materijale još nisam stigao obraditi, ali odlučih da barem napišem sjećanja i utiske dok su mi još svježi.


To ću za svaku dionicu pisati u posebnom odgovoru.

Da bi vam bilo lakše snaći se u pričama (gdje se šta nalazi itd.), skinite sljedeću KMZ datoteku i učitajte je u Google Earth. Ona sadrži precizno označenu trasu pruge od Sarajeva do Ustiprače i precizno označene skoro sve objekte u sklopu pruge.


Link: http://dl.dropbox.com/u/58404938/KMZ-ovi%20u%20vezi%20zeljeznica/Put%20bivse%20Istocne%20uskotracne%20pruge.kmz


Mala napomena:
Neka područja kroz koje put Istočne pruge prolazi su prekrivena oblacima na trenutnim satelitskim snimcima u Google Earthu. Tu se posebno "ističu" dionice od Sarajeva do Pala, te od Pala do Stambulčića.
Da biste kvalitetno vidjeli teren na tim dionicama, u Google Earth-u trebate uključiti historijski pregled ("Historical view") i u klizaču koji se pojavi odabrati neki stariji datum (kada su napravljeni snimci bez oblaka i/ili mraka). Potreban vam je Google Earth v5.0 ili noviji.
Zadnja izmjena: Hamzza; sub jun 02, 2012 11:26 pm; ukupno mijenjano 6 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » sri maj 30, 2012 5:35 pm

1. Dionica "Sarajevo (Alifakovac) - srušeni most nakon Dovlića"

U odnosu na 2011. godinu, primijetio sam sljedeće promjene:

- Tunel #2 je počeo značajno curiti na plafonu. Tunel je vandalizovan na par mjesta.

- Neko je isjekao skoro svo rastinje (grmlje i žbunje) koje se godinama nakotilo uz sami put pruge, sve od Jarčedola pa otprilike do tunela #3. Isječeno je samo ono rastinje koje je bilo tik uz put, i to na visini ~70 cm. Stoga mislim da su to uradile šumokradice da im visoko grmlje ne dere cerade kamiona. Nisu to uradili zbog nekog entuzijazma :). Uglavnom prohodnost je sada značajno bolja.

- Broj šumokradica i njihove aktivnosti su značajno povećani. Svakih ~200 m se nalazi njihovo "stovarište", gdje odrezane balvane svuku na put pruge, izrežu i tovare. To nisu siromašni ljudi koji se bore da nahrane djecu, nego klasična jalija. Barem većinom. Ja s njima nisam imao problema dok god njima ne pravim probleme (ne slikam ih, ne propitujen, itd.).

- Zbog izrazito surove i "obilne" zime, desilo se više odrona stijena i pogotovo zemlje na put pruge. Šumokradice su to uglavnom kamionima utabale u put, tako da je put na nekim mjestima "deformisan" mini brežuljcima i uvalama i sl.

- Bivša želj. stanica Dovlići je skoro u cjelosti opuhana. To je krenulo u Septembru 2011., a sada su ostali samo zidovi, pola krova i poneki ostaci prozora i vrata. Dobar dio zidova i nedostaje - krade se puna cigla.

- Ja sam za fotografske potrebe ručno iskrčio prilaz srušenom mostu iz pravca Sarajeva (sad je "k'o nov" - kakve li ironije) i većinu raslinja na 50-tak metara puta između tunela #5 i #6. Krčenje nije problem - kliješta za granje sa teleskopskim ručkama posao rade odlično, a koštaju oko 15 KM u Obiju. Za malo deblje žbunje tu je i jednoručna testera. Samo toga se nakotilo pravo dosta ...
Zadnja izmjena: Hamzza; sub jun 02, 2012 11:26 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » sri maj 30, 2012 6:27 pm

2. Dionica "most preko rijeke Bistrice - Pale"

Ovu dionicu sam obišao u Decembru 2011. godine, i krajem Aprila 2012. godine.

Zatekao sam sljedeće:

- U Decembru je put bio odlično prohodan do izlaska iz tunela #10 prema Sarajevu, a dalje je bio prohodan sve do mosta na Bistrici, samo je žbunje i drveće oko puta bilo mnogo gušće pa je to izgledalo kao vožnja kroz Kolumbiju. Uglavnom vozilom se moglo doći do samog mosta.

- U Aprilu sam vozilom uspio doći do izlaska iz tunela #10 prema Sarajevu. 20-tak metara dalje nakon izlaska iz tunela #10, na put se sručila ogromna količina blata. Izliv je bio dugačak 10-tak metara i dubok skoro metar. Nijedno vozilo ne može ni sanjati da tuda prođe (ni traktor). Moguće je proći samo pješke. Lokalna djeca su mi rekla da su "čike" tu nedavno (kada su se oni snjegovi topili i bile velike kiše) bili počeli svlačiti balvane i to je bilo pokrenulo ogromnu lavinu blata. Put je sada na tom mjestu blokiran i apsolutno deformisan. Možda se tuda mogne vozilom proći kad se blato osuši, ali opet sumnjam jer se radi o gromadnom nanosu. Uostalom, most na Bistrici je samo nekoliko stotina metara udaljen, tako da nije daleko ni pješke, a vozilo se može parkirati ispred blata jer ima dosta mjesta okolo.

- Most na Bistrici je i dalje u istom stanju kao i 2011. godine (nije oštećivan dalje), ali sam od lokalne djece načuo da postoje "pretenzije" određenih čika da ga isijeku.

- Tu i tamo sam iskrčio dio raslinja na potezu od tunela #10 do mosta na Bistrici.

- Opšti zaključak je da ovdje prije nisam nalazio ostatke aktivnosti šumokradica, a eto u Aprilu 2012. godine se to potpuno promijenilo. Osim tog pomenutog blata, još na par mjesta ima zaostalih balvana i komada drveta.

- Ovu dionicu, koja je najljepša po meni, sam detaljno islikao u Aprilu 2012. godine (i malo u Decembru 2011.), i nadam se da će to kraja ljeta sve te fotografije biti objelodanjene. Radi se uglavnom o HDR fotografijama koje zahtjevaju trud i vrijeme za optimalnu obradu.
Zadnja izmjena: Hamzza; sub jun 02, 2012 11:27 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » sri maj 30, 2012 7:02 pm

3. Dionica "Pale - Koran - Stambulčić"

Ovu dionicu sam obišao u Maju 2012. godine. Većina nje mi je do tada bila potpuno nepoznata uživo - ovo mi je bio prvi obilazak. Sve značajne objekte sam poslikao.

Zatekao sam sljedeće:

- Bivša želj. stanica Pale je u istom stanju kao i 2011. godine - njen srednji dio je već odavno srušen i na njegovom mjestu je izgrađen "moderniji" dio zgrade. "Kule" zgrade su i dalje u izvornom obliku, u dosta dobrom stanju.

- Postoji jedan dio puta, od raskrsnice "Koran - cesta za Jahorinu" pa otprilike do glavne raskrsnice "Centar Pala - Koran - put za Stambulčić", koji nije asfaltiran i nije pretvoren u standardnu gradsku ulicu. Taj dio je makadam , oko njega ima kuća, sve je u seoskom stilu, i dugačko je nekoliko stotina metara.

- Sav ostali dio puta pruge od te tačke, pa do bivše želj. stanice Koran, je odavno pregažen gradskom infrastrukturom i novim ulicama, tako da se tom trasom može samo "aproksimativno" proći idući ulicama koje otprilike idu kuda je nekada išla pruga.

- Prošao sam ispred bivše želj. stanice Koran, ali se nisam smio zaustaviti i slikati jer se ispred nje nekoliko buldoga, pit bulova i rotvajrela družilo sa 10-tak litara rakije i nekom opakom bivšom vojnom opremom. Al' onako nabrzaka viđeno, stanična zgrada je pred raspadom.

- Put pruge se opet "samostalno" pojavljuje nakon bivše želj. stanice Koran prema Stambulčiću. Put je makadamski (utabani bivši pružni tucanik), a oko njega su kuće u prigradsko-seoskom stilu. Tu i tamo se siječe s nekom ulicom.

- Tako možete ići možda skoro kilometar, i dolazite do malog mostića, dugog 5-6 m. Za veliko čudo, most je u dosta dobro očuvanom stanju - nije isječen. Nažalost, ispostavit će se da je to jedini most, od ukupno šest mostova između Korana i Stambulčića, koji je ostao sačuvan. Preko mosta se vozilom naravno ne može preći. Taj se most još uvijek nalazi u zoni civilizacije - kuće su i prije i poslije njega.

- Nakon što se prođe prvi most, ide se još par stotina metara, i dolazi se do jedne raskrsnice nakon koje je neko istresao hrpu govana na put nakon raskrsnice, a i put nakon nje je teško zarastao, očigledno se ne koristi. Morao sam taj dio obići cestom koja ide paralelno putem pruge, samo stotinu metara niže. Nakon 300-400 m, opet sam se našao na putu pruge, i dalje u civilizaciji. Međutim, 100-njak metara dalje, put napušta civilizaciju (barem privremeno), pored puta stoji žuta tabla "ZONA OGRANIČENOG KRETANJA! NEOVLAŠTENIM LICIMA ULAZ ZABRANJEN! NE PROLAZI!". Vlasnik upozorenja ili ovlaštena institucija nisu bili navedeni, ali nisam htio da se kockam, pa sam odustao, iako je put nakon tog znaka i dalje bio odlično prohodan.

- Vrativši se na regularnu cestu, došao sam do sljedeće tačke, koja se nalazi oko 700 m nakon tog spornog znaka. Došao sam do ostataka mosta iznad Miljacke, nedaleko od njenog izvora, kod bivše Hadžišabanovićeve pilane. Mosta više nema, ali su ostali ogroooomni prilazni noseći zidovi. Uspio sam ih djelimično slikati (samo s jedne strane), jer odmah pored mosta se nalazi pilana ispred koje radnici rade u punom zamahu i ne bih volio da taj "zamah" zakači i mene i moju opremu koja bi ih usput slikala u kadru mosta. Popevši se na prilaze mostu, ustanovio sam da su sami zidovi u vrlo dobrom stanju, ali je put pruge na prilazima mostu teško deformisan - pun jaruga i grba, isto kao da je izbombardovan T-bombama.

- Nedaleko nakon mosta, prema Stambulčiću, moguće se popeti vozilom na put pruge, pa sam tako nastavio dalje. Put je tu obični travnato-blatnjavi. Uopšte nema makadama ili tucanika, sve skinuto. Išao sam tako nekoliko stotina metara, dok nisam došao do vještački napravljenog "praga" od zemlje, koji je namjerno napravljen da spriječi prolazak vozila dalje. Morao sam se vratiti na regularni put.

- Dalje sam išao cestom "Pale - Stambulčić" i skrenuo desno za Gornje Pale. Nakon par stotina metara, dolazim do krnjavih ostataka sljedećeg mosta. Ispod mosta sada prolazi cesta u izgradnji, ide negdje u šumu. Radi se o vrlo širokoj cesti, još uvijek makadamskoj, ali pripremljenoj za asfalt. Od mosta je ostao samo dio jednog prilaznog nosećeg zida. Drugog zida i nema. Lokalni mještani mi kažu da ni toga uskoro neće biti, jer su građevinci iskoristili kamene blokove prilaznih zidova i stubova za taj put. Iskoristiće i taj krnjavi ostatak ovih dana. Od mosta neće ostati ni traga, a time ni od puta pruge na toj lokaciji, jer bageri uveliko kradu i zemlju koju su austrougari za potrebe prilaza mostu nekada nasuli.

- Sljedeći most do kojeg sam došao se također nalazi u naselju do Gornjih Pala. Radi se o kratkom mostiću (10-tak metara), ali ni njega više nema. Bar su mu prilazni zidovi očuvani, ali sve je teško zaraslo.

- Dolazim do sljedećeg mosta, negdje nakon Gornjih Pala prema Stambulčiću, u sred šume. Ostao je cijeli jedan potporni zid i malo ostatka drugog.

- Idući dalje putem pruge od mosta (tu se vozilom može popeti), nailazim na patrolu vojnika OSBIH, koji me službeno zaustavljaju. Saznajem da upravo ulazim u vojnu zonu koja je navodno minirana (!?). Pitam kako minirana kad je to sve daleko bilo od borbenih linija. Kažu navodno ovo područje je NATO dobro izbombardovao jer su tu bila neka vojna skladišta, i ostalo je dosta neeksplodiranih ubojitih sredstava. Uglavnom ne daju da idem dalje, niti bih ja išao. Kad sam malo bolje pogledao, vidjeh da iza vojnika stoji isti žuti znak "ZONA OGRANIČENOG KRETANJA" kao onaj na kojeg sam bio prije naišao dok sam još bio na izlazu iz Korana.

- U toj vojno zaštićenoj zoni se nalazi i posljednji most (tj. njegovi ostaci - kažu da ga je srušio NATO) i ta zona je van domašaja civila.

Nakon tog mosta nema više ništa zanimljivo sve do dugačkog tunela #12, kroz kojeg mora proći svako ko ide cestom od Pala do Prače.
Zadnja izmjena: Hamzza; sub jun 02, 2012 11:27 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » čet maj 31, 2012 4:21 pm

4. Stambulčić (tunel #12 i bivša želj. stanica).

- Tunel #12 se još od ukidanja Istočne pruge koristi za automobilski saobraćaj, tj. kroz njega je prošla regionalna cesta Pale - Prača - Hrenovica. Put u tunelu je asfaltiran i kameni zidovi tunela su većim dijelom ošpricani tankim slojem betona (koliko sam mogao vidjeti). Pošto se tunel aktivno koristi (kao naizmjenična jednosmjerna saobraćajnica upravljana semaforima na obadva ulaza tunela), on je u dosta dobrom stanju jer se održava. Tunel nije osvijetljen i krivudav je, tako da me prolazak kroz njega uvijek asocira na kombinaciju dvije knjige - "20 000 milja ispod mora" i "Put u središte Zemlje".

- Ono šta sam primijetio u Maju 2012. godine je da su radovi na novom cestovnom tunelu, čiji ulaz sa strane Pala počinje tik uz ulaz starog tunela #12, uveliko u toku (nastavljeni nakon godina i godina stagniranja).

- Čovjek se zapita šta li će biti sa starim tunelom #12 kada novi tunel (nekad) bude završen i pušten u promet. Da li će ga začepiti? Da li će ga pretvoriti u neko skladište ili dati nekome za uzgoj gljiva? Ili će ga prepraviti u biciklistički tunel? Bitno je napomenuti da je tunel #12 bio ubjedljivo najduži od svih 99 tunela u sklopu Istočne pruge. Ukupna dužina mu je (koliko se sjećam) 852 m.

- Bivša želj. stanica Stambulčić je u relativno dobrom stanju, ali očigledno se njeni stanari ne brinu mnogo o njoj. Najviše su se potrudili da na nju natakare satelic'ke antene.

- Cijeli put pruge je u području Stambulčića pregažen današnjom regionalnom asfaltnom cestom, tako da osim tunela #12 i bivše želj. stanice Stambulčić, nema više nikakvih tragova pruge.

- Put pruge se od puta današnje ceste odvaja tek nekih kilometar nakon bivše želj. stanice Stambulčić prema Prači, i to namalo prije ulaza puta pruge u tunel #13 (razdvajanje puta od ceste i tunel su očigledno vidljivi kad se ide regionalnom cestom). Tu pruga počinje da pravi obilazak nizbrdo u obliku obrnutog slova S. Ali o tome u sljedećem pismu.
Zadnja izmjena: Hamzza; sub jun 02, 2012 11:27 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » čet maj 31, 2012 6:14 pm

5. Dionica "Stambulčič - Slatina"

Ova dionica je posebno zanimljiva jer u sklopu nje put pruge "mota" u velikom zaokretu u obliku izvrnutog slova S. To je urađeno zbog savladavanja velike relativno visinske razlike na maloj udaljenosti putovanja.

- Kada se kreće od Stambulčića prema Prači, nakon ~ 800 m poslije bivše želj. stanice Stambulčić, put pruge se vidno odvaja nalijevo od današnje asfaltne ceste i penje uzbrdo, da bi nakon ~ 100 m ušao u tunel #13. Put pruge je opet moguće vidjeti tek nekih ~ 1000 m dalje idući nizbrdo cestom, i to na desnoj strani, strašno zarastao, iznad ceste. Tako ide par stotina metara, i onda prelazi na lijevu stranu ceste. Drugim riječima, cesta prolazi ispod bivšeg mosta pruge. Od mosta sada postoji samo lijevi potporni zid, koji je prilično velik. Od desnog nema ni traga.


- Ono šta je posebno zanimljivo je dio puta pruge od ulaza u tunel #13 pa sve do gorepomenutog srušenog mosta. Naime, između ta dva objekta, put pruge uveliko vijuga po okolnim brdima (relativno daleko od današnje ceste), i prolazi kroz čak četiri duga tunela, i čak se "virtuelno" križa sa putem ceste negdje otprilike na pola puta između odvajanja za tunel #13 i gorepomenutog mosta. I tu je pruga preko ceste prelazila pomoću mosta, od kojeg nema nikakvog traga. Ustvari ceste tada nije ni bilo, bio je samo potočić koji i sada teče pored ceste.

- U Martu 2012. godine sam sišao sa asfaltne ceste u tački gdje se put pruge odvaja od nje, prije ulaska u tunel #13. Ušao sam u tunel, koji je dug oko 200 m i prav. Tunel je pun smeća, i bojao sam se da ne probušim gume. Ali prošao sam. Put nakon tunela je makadamski i dosta je dobro prohodan. Tu i tamo smeta granje od drveća i žbunja, ali ništa šta makaze za granje ne mogu pobijediti. Na jednom mjestu je bio veliki odron stijenja, ali sam se uspio provući bez potrebe da stanem i raskrčim. Mjestimično s puta možete ispod desno u daljini vidjeti cestu Pale - Prača.

- Tako sam se vozio više stotina metara, možda skoro kilometar, do nadomak tunela #14. Došao sam na oko ~ 150 m od tunela. Dalje nisam mogao iz dva razloga - prvi je vrlo visok snijeg (prilaz tunelu je duboki usjek, i tu se veliki snijeg dobro "držao"), a drugi razlog je duboko blato ondje gdje nije bilo snijega. Izgleda da se taj usjek vremenom urušavao i da je urušena zemlja vremenom stvorila podubok gazni blatnjavi sloj. Učinilo mi se da kroz tunel #14 odavno ništa nije prošlo. Uglavnom s te strane nisam mogao ni pješke doći do tunela bez izlaganja znatnom riziku od zmija i čega sve ne.

- Vratio sam se nazad do spajanja puta pruge i ceste (prije tunela #13) i nastavio dalje cestom nizbrdo. Nakon ~ 500 m sam parkirao na mjestu gdje je pruga prelazila preko današnje ceste. Naime, tu je pruga izlazila iz tunela #15, te nakon 50-tak metara preko mosta prelazila potok (i tlo po kojem ide današnja cesta) i nakon stotinjak metara odmah ulazila u tunel #16. Međutim, uprkos svim mojim istraživačko-uviđajnim naporima, nisam uspio da nađem ulaze od tunela #15 i #16 na tom mjestu! To je bio kraj mjeseca Marta, i svo rastinje je bilo mrtvo (bez lišća), tako da je vidljivost bila najbolja moguća (u relativnom smislu). Tražio sam i hodao barem 15-tak minuta u krugu od +-200 m, i apsolutno ništa. Postoji mogućnost da su ulazi u te tunele u nekada potpunosti zatrpani. Bilo kako bilo, ovo me je pravo zainteresovalo i definitivno priči nije kraj u ovom pokušaju.

- Nastavio sam dalje nizbrdo cestom, i nakon ~ 500 m postoji skretanje lijevo preko mostića na makadamski put. To je stari put Pale - Prača, i on dijelom ide paralelno putem pruge između tunela #14 i #15. Nakon 50-tak metara vožnje tim putem sam stao. I tu sam pokušao da nađem drugi ulaz u tunel #15 (znam tačno gdje se treba nalaziti). Sve sam obišao i zadržao se barem 20 min, ali tunela nema pa nema ........... MISTERIJA.

- Išao sam dalje uzbrdo tim makadamskim putem oko 700 m, i tu put oštro mota ulijevo pod uglom od skoro 180 stepeni. Na toj samoj krivini ortogonalno siječe put pruge. Vrlo je "nadrirealistično" vidjeti kaldrmski pružni prelaz preko guduravog makadamskog puta u sred šume gdje skoro nikad žive duše nema! Uglavnom, s te krivine je moguće skrenuti desno na put pruge (koji je makadamski i u vrlo dobrom stanju) i uputiti se prema tunelu #14, ovaj put s druge strane - s strane Slatine, tj. Prače. Nakon ~ 300 m, dolazim pred tunel #14, u sred šume, kilometrima daleko od svega. Međutim, tunelu nije moguće vozilom prići na bliže od 50-tak metara, jer je ispred tunela opet duboko živo blato. Bar se meni tako činilo. Ulaz u tunel je i malo urušen. Uspio sam ga samo poslikati i to je to. Ali taj tunel će definitivno biti istražen jednog dana.

- Odatle sam se opet nazad vratio na cestu Pale - Prača, i nastavio nizbrdo dalje. Nakon ~ 300 m, prošao sam ispod ostataka mosta (kojeg sam pominjao na početku ovog pisma). To je taj most od kojeg je ostao samo desni potporni zid. Oko ~ 300 m dalje, na lijevo od puta postojao je još jedan most, prilično visok i upečatljiv. Od njega su ostala dva vrlo dobro očuvana potporna zida. Ima i fina kuća ispred koja se odlično uklapa u fotografski kadar.

- Put pruge nakon tog mosta, pa sve do Slatine, je vjerovatno izuzetno zarastao. Otprilike 500 m nakon tog mosta postoji i kraći tunel #17. Uglavnom cijelu tu dionicu od ovog posljednjeg mosta pa sve do Podgraba teško možete i vidjeti sa ceste, i to iz dva razloga. Prvi razlog je što put pruge ide nekoliko desetina metara iznad ceste (znači dosta visoko iznad), a drugi je što prolazi kroz šumske brdske obronke pa se ne vidi od drveća, a sigurno je i sam zarastao. Nije mi se deslo penjati se nigdje na toj dionici da ispitam pravu situaciju.

- Najzanimljivije je sljedeće: tog istog dana u Martu sam se popodne vraćao iz pravca Prače prema Palama, i kad sam prolazio blizu tunela #13, u tom trenutku je prema tunelu u rikverc išao veliki FAP-ov kamion kiper. To mi je bilo čudno - zašto kamion ide putem pruge prema tunelu, i to unazad? Nisam stao da vidim šta će se desiti. Međutim, kad sam prošao tuda u Maju, vidio sam da se na ulazu u tunel #13 nalazi veeelika kamenčina. Vjerovatno je potrebno bar 3-4 čovjeka da je maknu. Ne znam, nisam se zaustavljao da priđem. Ne bi me čudilo da je to bio zadatak kamiondžije - da blokira prolaz kroz tunel. Onda nešta razmišljam - taj tunel je bio godinama i godinama prohodan, i odjednom je blokiran istog dana nakon što sam ja kroz njega prošao. Da li bi to moglo biti povezano? Da možda nisam bio zašao negdje gdje se vrše mutne radnje pa me neko primijetio? Ili možda sam bio zašao u neku opasnu/miniranu zonu pa sad stavili kamenčinu da spriječe buduće tragedije? Da je zona minirana čisto sumnjam jer je desetinama kilometara daleko od borbenih linija, a i valjda bi bila bilo kakva tabla upozorenja. Uglavnom - čudno!
Zadnja izmjena: Hamzza; sub jun 02, 2012 11:28 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » pet jun 01, 2012 11:05 pm

Obavještenje / digresija:

U mom prvom pismu (gore na vrhu) možete sad vidjeti link na KMZ datoteku, i datoteku možete direktno skinuti sa tog linka (desni klik na link, pa Save As ili kako već).

Ta datoteka sadrži precizno ucrtanju putanju kuda je Istočna pruga išla, sve od Sarajeva pa do Ustiprače. Dalje od Ustiprače nisam ucrtao jer je to sve potopljeno do Rudog i do Višegrada.

Osim putanje / trase pruge, označeni su i svi značajni objekti i znamenitosti u sklopu pruge ili pored puta pruge. I oni su precizno locirani.

Sada pomoću svih tih oznaka možete mnogo lakše upratiti o čemu ja pišem. Recimo, ako pričam da sam nakon želj. stanice Stambulčić došao do mjesta gdje se put pruge odvaja od ceste namalo prije ulaza u tunel #13, sve šta treba je dvokliknuti na objekat "Tunel #13" na listi objekata i Google Earth će vas odvesti tamo.
Zadnja izmjena: Hamzza; sub jun 02, 2012 11:28 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak Istočne pruge 2012

PostPostao/la Bo Bo » sub jun 02, 2012 9:04 am

Kolega Hamaza, hvala puno na ovom izvještaju o stanju dijela pruge Sarajevo - Međeđa. Posebno me obradovala karta sa Google Earth. Znam da je jako teško biciklom probijati se tragovima uskotračne pruge.

Možda bi bilo dobro, da razisliš o nabavljanju nekog manjeg fotoaparata i slikanju najzanimljivih detalja.

Pozdrav Bo Bo ;) .
slika
Avatar
Bo Bo
 
Postovi: 2283
Pridružen/a: pon jun 01, 2009 2:50 pm
Lokacija: Sarajevo BiH

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » sub jun 02, 2012 10:58 pm

Ja sam tu mapu trase bivše Istočne pruge i svih objekata u njenom sastavu napravio tokom prošle jeseni i zime. Za izvore sam koristio zvaničnu tehničku dokumentaciju Istočne pruge (npr. uzdružne profile i sl.), vojne karte, razne materijale s ovog i drugih željezničkih foruma, kao naravno i Google Earth.
Na kraju sam uživo provjerio lokacije barem 66% tih objekata i potvrdio tačnost. Dakle, maksimalan trud je bio ulužen da ta mapa bude što preciznija i potpunija. Još uvijek nije potpuna, jer nisam lično posjetio cijelu trasu od Sarajeva do Ustiprače (i vjerovatno da za dugo vremena i neću, zbog zaraslosti i mina na određenim područjima).

Ovaj putopis kojeg pišem je izveden automobilom (Fiat Panda Mk1 4x4). Već u 2011. godini sam fotoaparatom poslikao skoro sve objekte pruge od Sarajeva pa do Stambulčića. Tada sam imao starog Canonovog A520 fotoaparata. Bio je odličan 2004. godine ali nakon 8 godina postoje bolje stvari (postojale su i tad al za svoju cijenu). Tim fotoaparatom je u 2011. godini napravljeno barem 75% od svih ~120 slika vezanih za Istočnu prugu koje trenutno možete vidjeti na mom Panoramiu (http://www.panoramio.com/user/6091270/t ... %20railway).

U Martu 2012. godine je namjenski i nakon dosta biranja kupljen novi fotoaparat - Olympus XZ-1. Koštao je kao dva polovna Juga 45 s punim rezervoarima goriva i sportskim stajlingom (teniske loptice na kukama). Naravno, i najbolji fotoaparat je beskoristan ako se stručno ne koristi. I u tom polju sam se tokom zime znatno poboljšao. Tako da, sve predispozicije za ultimativne fotografske zabilješte historije su ostvarene.

Tim fotoaparatom (sa stativom) sam već napravio mnooogo fotografija ostataka Istočne pruge (mislim da ih ima barem par stotina), sve tokom posjeta koje opisuje ovaj putopis. Međutim, želim te slike kvalitetno obraditi (mnoge su slikane sa namjenom za HDR obradu). Poslovne obaveze (i avanturistički vikendi) mi ne ostavljaju puno vremena za ćamenje kući na računaru i cicanje tih fotografija. Jednog dana će aBd sve to biti obrađeno i postavljeno za potpuni ugođaj. Mogu bez imalo skromnosti reći da su fotogrfije nad nad prosječne.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Re: Obilazak ostataka Istočne pruge u 2012 god.

PostPostao/la Hamzza » pet jun 08, 2012 5:26 pm

6. Dionica "Slatina - Podgrab"

Ova dionica nije posebno zanimljiva, jer na njenom dijelu pruga nema nijednog tunela, nekog značajnog mosta ili nećeg trećeg. Put pruge je na ovom dijelu jedva prepoznatljiv gledajući sa ceste, jer ide 10-15 m iznad ceste i kroz gustu šumu na padini brda. Ovu dionicu nisam detaljno istraživao.
Zadnja izmjena: Hamzza; pet jun 08, 2012 11:06 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
Hamzza
 
Postovi: 85
Pridružen/a: ned maj 08, 2011 11:44 am
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Sljedeća

Natrag na Putopisi

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron