Google Map Maker

Moderator/ica: Ćiro_bos

Odgovorite
Frrrki
Postovi: 4
Pridružen/a: uto nov 03, 2009 2:49 pm

Google Map Maker

Post Postao/la Frrrki » pon jul 22, 2013 8:14 pm

Pozdrav

Od prije par dana Google Map Maker je dostupan i za teritorij Bosne i Hercegovine i pruza nam se svima mogucnost da ispravimo greske i dopunimo postojece google mape.
Funkcionise na principu da svako moze editovati mapu a onda je potrebno sto vise potvrda drugih korisnika da bi Google izmjene trajno unio u mape. Sve sto je potrebno imati je google iliti gmail account.

Mislim da su svi ovdje imali priliku uvjeriti se kako su pruge u BiH nakaradno i neprecizno ucrtane.

Ja sam za pocetak editovao bradinsku rampu, koja mi bode oci svaki put kad otvorim Google Earth... sad treba sto vise potvrda nove trase da bi Google prihvatio izmjene. Potvrdjuje se tako sto se logira sa gmail accountom na http://www.google.com/mapmaker , u gornjem lijevom uglu pored MapMaker ikone "Show changes in" treba postaviti na "current map view" i onda ce se zavisno od polozaja karte pojaviti spisak svih napravljenih izmjena. Klikom na review pored svake izmjene moze se potvrditi ili negirati izmjena.

Nadam se da ce sto vise forumasa pristupiti izmjenama mapa da napokon barem pruge budu prikazane kako treba...Jako je jednostavno za koristiti i samo treba malo strpljenja da na kraju ispadne OK

Odgovorite