Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Moderator/ica: Hamzza

Avatar
68847
Postovi: 1895
Pridružen/a: pon jun 01, 2009 3:33 pm
Lokacija: Travnik

Re: Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Post Postao/la 68847 » pon mar 05, 2012 2:18 am

NAKON 36 GODINA PONOVNO AKTUALNA OBNOVA USKOTRAČNE ŽELJEZNICE
IZVUČEN IZ NAFTALINA Ćira hoće i Dubrovčani i susjedi iz BiH

“Ćiro” Obnova uskotračne željezničke pruge, među Dubrovčanima omiljenog Ćira, ponovno je izvučena iz naftalina na sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića s kolegama iz općina Ravno, Neum i Trebinje te predstavnikom tvrtke “Saraj inženjering” Nedžadom Brankovićem, koji je predstavio projekt oživljavanja željezničke veze Grada sa zaleđem.

Sudionici sastanka ocijenili su da je projekt “Ćiro” dobar primjer ulaganja u regiji suradnjom Grada Dubrovnika s općinama u BiH, te je dogovoreno potpisivanje memoranduma o zajedničkoj izradi projektno-studijske dokumentacije za projekt koji bi prilagodbom prostornoplanske dokumentacije mogao konkurirati za novac iz fondova EU-a.
Kolodvor u Gružu
Zamisao o obnovi stare uskotračne pruge, koja je s bivšeg dubrovačkog željezničkoga kolodvora u luci Gruž prolazila istočnim obroncima Srđa preko Brgata i Ivanice prema Mostaru, te se spuštala Konavoskim poljem prema Igalu, Herceg Novom i Zeleniki, stara je dvadesetak godina. Provedbom sporazuma oživjela bi željeznička pruga Gabela − Zelenika s odvojcima za Uskoplje i Gruž, te Hum i Trebinje, kojom je Dubrovnik bio umrežen u sustav europskih željezničkih pruga do ukinuća Ćira 1976. godine.

Za povratak pruge lani su se zauzeli i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i vodstvo konavoske Udruge prijatelja uskotračne željeznice bez granica. Utemeljitelj udruge Marko Bradvica pripremio je elaborat obnove, a članovi udruge u suradnji s bivšim zaposlenicima “Ćira“ prikupljaju opremu za signalizaciju i lokomotivu radi izrade suvenira.

Dvije kompozicije
Osim općina u BiH, za povratak Ćira zainteresirani su i Crnogorci. Krajnji je cilj ponovna izgradnja uskotračne željezničke pruge kojom bi prometovale dvije kompozicije vlaka s 10 vagona, što bi osiguralo posao za četrdesetak ljudi iz regije. Iz Udruge prijatelja Ćira već 20 godina rade na obnovi dubrovačke željeznice koja bi se odvijala u više faza. Prva bi uključivala izgradnju tračnica od Zvekovice do Vojskog dola, druga faza povezala Gruž s Uskopljem u BiH, a treća Zvekovicu s granicom Crne Gore.

21.02.2012. Slobodna dalmacija
Sub sole aut pluvia ducemus ea.

Avatar
68847
Postovi: 1895
Pridružen/a: pon jun 01, 2009 3:33 pm
Lokacija: Travnik

Re: Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Post Postao/la 68847 » pon mar 05, 2012 2:21 am

Restauracija uskotračnih pruga - novi biznis bivšeg premijera FBiH Nedžada Brankovića

Branković je danas samozatajni poslovni čovjek i vlasnik projektantske firme "Saraj inžinjering

Nedžad Branković, bivši federalni premijer, prije toga ministar prometa i komunikacija FBiH, a prije toga direktor "Željeznica FBiH" (ŽFBiH)..., danas je samozatajni poslovni čovjek i vlasnik sarajevske projektantske firme "Saraj inžinjering".

Između brojnih projekata niskogradnje - puteva, mostova, željezničkih kolosijeka - "Saraj inžinjering" se, prema riječima direktora te firme Mustafe Musabegovića, "posljednjih godina, više iz meraka i ćeifa, zahvaljujući iskusnim stručnjacima i zaljubljenicima u željeznicu, bavi restauracijama uskotračnih pruga".

Javna rasprava

Taj ćeif nije besplatan pa investitori moraju "odriješiti kesu" ne samo za idejni projekt nego i za ostalu projektnu dokumentaciju, sve do izvedbenog rješenja. Biznis vraćanja starih pruga je trend u razvijenom svijetu i predstavlja turističku atrakciju, objašnjava Musabegović.

Nedžad Branković uputio nas je, naime, na direktora Musabegovića, izbjegavajući govoriti o ovoj temi. Njegova firma je za općinu Banoviće uradila izvedbeni i glavni projekt turističkog voza, popularnog "ćire", na uskotračnoj pruzi.

- Kako se radi o megaprojektu vrijednom sedam do deset miliona KM, nakon što smo naručili idejni projekt proveli smo javnu raspravu, jer lokalna zajednica mora da zna šta se priprema na njenom teritoriju - kaže nam Amir Mrkonjić, pomoćnik načelnika za planiranje i razvoj općine Banovići.

Dodaje da je projekt banovićkog "ćire" s uskotračnom prugom i muzejom željeznice i rudarstva jedan od najvećih turističkih projekata u BiH, čija je realizacija u toku. Banovićani kažu da će, ako dobiju od ŽFBiH pružni materijal, šine i pragove, budući da je u toku rekonstrukcija, uštedjeti oko četiri miliona KM. U ovoj nakani, ističu, imaju podršku i tri resorna federalna ministarstva.

Za razliku od Banovića, u Sanskom Mostu je 2010. godine, bez ičijeg znanja, tadašnji načelnik Sanjin Halimović, a sada federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, naručio idejni projekt turističkog voza na uskotračnoj pruzi. Prema svemu sudeći, radi se o nepotrebnom, finansijski neopravdanom i praktično neizvodivom projektu, o kome ni lokalna zajednica ni Općinsko vijeće (OV) nisu imali priliku da se izjasne. Njegova vrijednost je desetak miliona maraka!

Sanski slučaj

Posao je na javnom pozivu (ne)očekivano dobio "Saraj inžinjering" Nedžada Brankovića, Halimovićevog stranačkog kolege, te uradio taj idejni projekt, a proteklih dana Općini Sanski Most poslao fakturu na 20.000 KM.

- Ova faktura bit će plaćena, jer je Općina Sanski Most potpisala ugovor s firmom "Saraj inžinjering" - kaže aktuelni sanski načelnik dr. Mustafa Avdagić koga pritišću milionska dugovanja Općine iz ranijeg perioda.

Činjenica da je bivši načelnik Halimović s Brankovićem potpisao ugovor pred okončanje svog načelničkog mandata i odlaska na federalnu funkciju stvara uvjerenje da je to urađeno da se, ionako, prazna općinska kasa dodatno "olakša".

Kako je nastala priča o turističkom vozu na uskotračnoj pruzi u sanskoj općini objašnjava njen kreator Sanjin Halimović, prema čijoj zamisli bi trasa sanskog turističkog voza išla od naselja Krkojevci prema Sanici u susjednoj općini Ključ uz obalu Sane.

- To je napravljeno zato što ŽFBiH rade rekonstrukciju i nama je bio potreban nekakav projekt. Pošto nismo imali puno vremena (!?), napravljen je idejni projekt da bismo se mogli obratiti sa zahtjevom "Željeznicama" da dobijemo tračnice i pragove - objašnjava ministar Halimović i napominje da će rekonstrukcija ŽFBiH uskoro biti i tema jedne od sjednica Vlade FBiH.

Halimović dodaje i da je trasa buduće pruge dobra te da na njoj ne treba puno raditi. No, njegovo obrazloženje o nedostatku vremena za upoznavanje OV Sanski Most i građana o ovom projektu vrlo je providno, jer Općina Sanski Most uopće nije uputila nikakav zahtjev u tom pravcu!

Dodatno, Halimović smatra da će načelnik Avdagić nastaviti ovaj projekt, jer se radi "o svojevrsnoj atrakciji". Na naše pitanje Avdagiću hoće li Općina ići ka izvedbenom rješenju i izdvajanju višemilionskih sredstava za ovu "avanturu", načelnik, kojem mandat istječe u oktobru, odgovara:

- Ove godine sigurno ne, a poslije..., vidjet ćemo. Nisam detaljno upoznat s ovim projektom.

Bačena udica i u Dubrovniku

Nedžad Branković je nedavno pred gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem, predsjednicom Gradskog vijeća Olgom Muratti te načelnicima općine Ravno i Neum i predstavnicima općine Trebinje obrazlagao projekt obnove uskotračne željezničke pruge na ovoj regiji.

Popularani "ćiro" bi revitaliziranjem uskotračne pruge vozio od Trebinja, Čapljine, preko Huma, do Dubrovnika i Ćilipa. "Saraj inžinjering" bit će najozbiljniji kandidat za izradu projektno-studijske dokumentacije za ovaj posao, jer je jedina ozbiljna firma u regionu koja se bavi ovim rijetkim poslom. Iz ćeifa, kako kaže direktor Musabegović.

04.03.2012. Dnevni Avaz
Sub sole aut pluvia ducemus ea.

Avatar
68847
Postovi: 1895
Pridružen/a: pon jun 01, 2009 3:33 pm
Lokacija: Travnik

Re: Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Post Postao/la 68847 » pon mar 05, 2012 2:23 am

Dobije se utisak da je već lego neki kredit koji pod hitno treba potrošiti.
Sub sole aut pluvia ducemus ea.

Avatar
68847
Postovi: 1895
Pridružen/a: pon jun 01, 2009 3:33 pm
Lokacija: Travnik

Re: Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Post Postao/la 68847 » sub feb 09, 2013 8:05 pm

U petak u poslijepodnevnim satima u hercegovačkom selu Sjekose, općina Čapljina, tri neidentificirane osobe pokušale su krađu željezničkog mosta zvanog ˝Gvozdena ćuprija˝. Most je građen za vrijeme Austrougarske, a danas se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom.
Krađu je spriječio jedan stanovnik Sjekosa, koji je vidjevši da se događa nešto čudno, odmah pozvao policiju.
Dolazak policije je spriječio sumnjive osobe da počine bilo kakvu štetu na mostu. Pretpostavlja se da su htjeli ispilati most, te ga prodati u staro željezo.

bljesak info

http://www.bljesak.info/web/article.asp ... aa1c12c7ae
Sub sole aut pluvia ducemus ea.

leopol
Postovi: 64
Pridružen/a: sri feb 10, 2010 12:14 pm

Re: Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Post Postao/la leopol » sri maj 22, 2013 11:13 pm

Otvorena "Gostionica Zavala" u potpuno obnovljenoj zgradi zeljeznicke stanice Zavala

http://www.hum.ba/novosti-iz-poslovnih- ... nici-.html

slika

slika

Eto dobre destinacije za dnevni izlet :ymapplause:

mali.paja
Postovi: 41
Pridružen/a: ned okt 31, 2010 11:29 pm

Re: Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Post Postao/la mali.paja » sri nov 13, 2013 1:28 am

Malo iz KVR-a.

slika

slika

slika

slika

Na prilazu Dubrovniku.

slika

Iz Dubrovnika prema Uskoplju.

slika

mali.paja
Postovi: 41
Pridružen/a: ned okt 31, 2010 11:29 pm

Re: Uskotracna pruga Capljina-Dubrovnik

Post Postao/la mali.paja » čet maj 01, 2014 11:55 pm

Na prilazima Dubrovniku, početak svibnja 1976.

slika

slika

slika

slika

slika

Odgovorite