Novosti iz svijeta interneta

Mjesto predviđeno za rasprave o svemu onome što nema nikakve veze sa željeznicom a ipak zanima jednog ljubitelja željeznice
Avatar
ismet222
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 26, 2009 6:24 pm
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Provjerite jeste li kompatibilni s Windowsima 7

Post Postao/la ismet222 » pon okt 05, 2009 6:16 pm

Provjerite jeste li kompatibilni s Windowsima 7
slika

Jednako kao što je to bio slučaj s Vistom, softverski div Microsoft otvara specijalizirano web odredište na kojemu možete provjeriti kompatibilnost svojih hardverskih i softverskih komponenti s nadolazećom verzijom Windowsa. Stranica je već postavljena na ovoj adresi, http://www.microsoft.com/windows/compat ... fault.aspx , no trenutno u svojoj bazi nema nijedan proizvod.

Usporedo s izlaskom novih Windowsa na tržište, Microsoft će predstaviti stranicu Windows 7 Compability Center na kojoj će korisnici pregledavajući bazu unesenih proizvoda moći provjeriti jesu li im softver i hardver kompatibilni s Windowsima 7.

Prije nekog vremena Microsoft je isporučio proizvođačima Windows Ecosystem Readiness Program, sustav koji im omogućuje da pripreme svoje proizvode za nadolazeće Windowse. U taj se program uključilo nešto više od 50.000 programera iz 17.000 različitih kompanija.


Izvor: T-portal

Avatar
ismet222
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 26, 2009 6:24 pm
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Novi napadi iz Facebooka

Post Postao/la ismet222 » pon okt 05, 2009 6:21 pm

Novi napadi iz Facebooka
Nedjelja, 04 Listopad 2009 13:05
slika

Prema tvrdnjama stručnjaka iz tvrtke AVG, računalni prevaranti i kreatori zloćudnih programa uspjeli su pronaći način za automatsko kreiranje računa za Facebooku. To znači da su uspjeli probiti Facebookovu zaštitu Captcha, koja od korisnika traži da upiše slova koja su na slici, kako bi se osiguralo da se stvarno radi o čovjeku, a ne stroju.

U AVG-u tvrde kako su pronašli niz identičnih profila na Facebooku koji sadrže sliku iste žene. Klikom na sliku i druge objekte unutar profila otvara se tipična lažna poruka o navodnom virusu na korisnikovom računalu koji se može "izliječiti" odgovarajućim softverom.

U Facebooku brišu takve profile čim ih otkriju, no problem je što ih je teško pronaći, a i sve ih je više.


Izvor: Bug.hr

Avatar
tomo
Postovi: 197
Pridružen/a: sri sep 30, 2009 12:49 pm
Lokacija: Rijeka
Kontakt:

Re: Novi napadi iz Facebooka

Post Postao/la tomo » pon okt 05, 2009 10:58 pm

Zato se treba držati što dalje od fejsa, tvitera i ostalih takvih stranica.
Pozdrav iz Rijeke

Avatar
ismet222
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 26, 2009 6:24 pm
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Lozinke korisnika Hotmaila i MSN-a su u opasnosti!

Post Postao/la ismet222 » uto okt 06, 2009 7:12 pm

Lozinke korisnika Hotmaila i MSN-a su u opasnosti!
Utorak, 06 Listopad 2009 15:08
slika
Anonimni haker objavio je popis od 10.000 korisničkih imena i lozinki korisnika Hotmaila, Windows Livea i MSN-a na stranici Pastebin, koja inače služi za kolektivno debugiranje koda. Iako je popis brzo uklonjen, utvrđeno je da je legitiman. Na popisu su bila korisnička imena koja počinju slovima A i B, što ukazuje na mogućnost da postoji opsežniji popis.

Izvor ovih lozinki je nejasan, ali vjerojatno su skupljene uz pomoć lažnih stranica koje traže korisnike da unesu pristupne detalje. Microsoft je rekao da je svjestan problema.

"Aktivno istražujemo situaciju i poduzet ćemo prikladne korake što je prije moguće", rekli su u izjavi.
"Microsoft štiti privatnost svojih korisnika i vjeruje da oni zaslužuju da se njihovi podaci koriste samo na način na koji oni žele."

Korisnici Hotmaila, Windows Livea i MSN-a trebaju što prije promijeniti svoje lozinke i sigurnosna pitanja kako bi spriječili neautorizirani pristup svom računu, jer postoji opasnost da će hakeri putem e-maila doći do osjetljivih podataka kao što su brojevi kreditnih kartica i lozinke šoping-stranica.

"Nije jasno je li uzrok ovog curenja podataka phishing napad ili neka ranjivost na Microsoftovim serverima", rekla je Carole Theriault, Sophosova analitičarka.
"Ove stvari se događaju i ljudi ne bi trebali paničariti, ali preporučamo poduzimanje praktičnih koraka. Ako imate adresu na kompromitiranim servisima, promijenite lozinku."

Hotmail je najveći svjetski e-mail servis i ima oko 500 milijuna korisnika.

Izvor: Net.hr

Avatar
ismet222
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 26, 2009 6:24 pm
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Besplatni Microsoft Office s reklamama

Post Postao/la ismet222 » sub okt 10, 2009 3:33 pm

Besplatni Microsoft Office s reklamama
slika

Nagodinu će Windowsi dolaziti s instaliranim Microsoft Office Starter paketom koji će uključivati Word i Excel, najčešće korištene alate iz Office 2010 paketa. Naravno, Microsoft vam te alate neće pokloniti samo tako. U paketu će se nalaziti reklame. Još nije poznato gdje će one i kako biti prikazane, no već imamo osjećaj da će nam ići na živce.

Microsoft Office je savršen primjer teškog i sporog softvera, i kad smo pomislili da ne može (i ne smije) postati teži, Microsoft je odlučio u priču ubaciti oglase.

Ipak, budući da je softver besplatan, očekujemo da će postati vrlo popularan.

Izvor: Net.hr

Avatar
Bo Bo
Postovi: 2283
Pridružen/a: pon jun 01, 2009 2:50 pm
Lokacija: Sarajevo BiH

Novosti iz svijeta interneta

Post Postao/la Bo Bo » sub okt 10, 2009 4:09 pm

S obzirom da se pojavilo dosta novih tema o informatičkoj tehnologiji i internetu odlucio sam se da ih spojim u ovu temu pod naslovom "Novosti iz svijeta interneta". Kolegi Ismetu se zahvaljujem na ovim pripremljenim materijalima i samo naprijed. Uskoro cu i ja postavim par karakterističnih linkova.

Srdačan pozdrav Bo Bo ;) .
slika


Avatar
ismet222
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 26, 2009 6:24 pm
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Novosti iz svijeta interneta

Post Postao/la ismet222 » ned okt 11, 2009 5:11 pm

TDK proizveo 320 gigabajtni optički disk
slika

Tvrtka TDK proizvela je write-only optički disk kapaciteta 320 gigabajta, a sačinjen je od deset slojeva od kojih svaki nudi skladišni kapacitet od 32 gigabajta. Novi optički disk nudi veći kapacitet negoli Blu-ray disk, koji nudi skladišni kapacitet od 25 gigabajta po sloju. Cijena i raspoloživost TDK-ovog diska nisu definirani.

Na TDK-ov je disk moguće zapisivati i čitati podatke putem plavog lasera koji se trenutno koristi za Blu-ray diskove.

Izvor: VidiLab

Avatar
ismet222
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 26, 2009 6:24 pm
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Novosti iz svijeta interneta

Post Postao/la ismet222 » ned okt 11, 2009 5:17 pm

Adobe MAX 2009: Noviteti za developere i dizajnere
slika

Na Adobe MAX-u, Adobe-ovoj svjetskoj konferenciji razvojnih programera, Adobe Systems Incorporated najavio je daljnja unapređenja Adobe Flash Platforme.Predstavio je Flash Player 10.1, koji omogućava da bogati Web sadržaji, video sadržaji i aplikacije dosegnu veći broj korisnika putem šireg spektra uređaja nego ikada prije.


Uz navedeno, Adobe je najavio novu HTTP streaming tehnologiju za video sadržaje na Flash Platformi, demonstrirao je nadolazeće mogućnosti Adobe AIR 2 softvera, izdao drugu betu Adobe Flash Builder i Flash Catalyst softvera te je učinio dostupnim za rad nove Adobe Flash Platform poslužitelje.

Očekuje se da će Flash Player podrška 10.1 biti dostupna za mnoge mobilne platforme uključujući Google Android, Blackberry, Symbian, Palm webOS I Windows mobile. AdobeAIR 1.0, Flash Platforma za Web aplikacije izvan pretraživača, je od posljednjeg izdanja prošle godine, povećao je broj instalacije na više od 200 milijuna. Adobe AIR 2, premijerno je prikazan na konferenciji MAX 2009, a u beta verziji biti će dostupan kasnije ove godine.

Uporabom Adobe Flash Builder-a i Flash Catalyst-a, programeri i dizajneri od sada mogu produktivnije surađivati i razmjenjivati bogata i zanimljiva iskustva. Adobe Flash Builder, bazira se na Flex okviru otvorenog koda, a predstavljen je na Adobe Labs kao druga beta, kompletiran je sa snažnim setom novih elemenata koji omogućuju brz i bogat razvoj Internetskih aplikacija (RIA). Istovremeno je predstavljen, kao druga beta Adobe Flash Catalyst, novi interaktivni profesionalni alat za dizajn, koji omogućuje jednostavan razvoj radnog procesa i pruža dizajnerima mogućnost brzog stvaranja izražajnog sučelja i interaktivnog sadržaja, bez kodiranja.

Adobe je također predstavio planove za dodavanje novog protokola za isporuku sadržaja s HTTP vezom na Flash Platformu, uključujući integraciju zaštite sadržaja koje pokreće Flash Access 2.0 software. Kod nazvan Zeri, na HTTP tehnologiji biti će otvoreni format, baziran na standardima industrije, a omogućit će izdavačima sadržaja, distributerima i partnerima alate koji su im potrebni za rad na HTTP infrastrukturi za isporuku visoko-kvalitetnih sadržaja na Flash Player 10.1 i na AIR 2 za radne površine i ostale uređaje.

U nastavku najveće svjetske konferencije razvojnih programera, Adobe je objavio da su dostupni Adobe ColdFusion 9, Adobe ColdFusion Builder Beta 2 i privatni beta ColdFusion 9 u Cloud-u koji će djelovati u Amazon Web Services sučelju, a omogućuju većem broju razvojnih programera pristup moćnom ColdFusion kao glavnoj usluzi. ColdFusion 9, moćna razvojna tehnologija za izgradnju dinamičkih Web stranica i internetskih aplikacija, povećava produktivnost programera, integraciju sa složenim sučeljem poduzeća i daje korisnicima bogat i interaktivni doživljaj. ColdFusion Builder Beta 2 je sljedeća nadogradnja novog ColdFusion integriranog razvojnog okružja (IDE) koje se temelji na Eclipse, a koristi se za brzi razvoj ColdFusion aplikacija.

Predstavljen je i Adobe LiveCycle Enterprise Suite 2 (ES2), važan programski alat, koji tvrtkama i državnim tijelima omogućuje gradnju aplikacija koje doprinose unapređenju interakcija s korisnicima i biračima putem uređaja i kanala. Omogućavajući značajno unapređenje produktivnosti direktorima IT sektora i direktorima poslovnih aktivnosti, LiveCycle ES2 pruža bogat okvir internetskih aplikacija (RIA) za gradnju RIA radnih prostora, koji se mogu prilagođavati korisniku, mobilni pristup i pristup putem stolnog računala ključnim aplikacijama i primjenu u cloudu. Tvrtke sad mogu integrirati personalizirane doživljaje koje povezuju s automatiziranim procesima i ugrađenom kolaboracijom u stvarnom vremenu, u aplikacije usmjerene k poboljšanju doživljaja korisnika i produktivnosti zaposlenika.

Avatar
ismet222
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 26, 2009 6:24 pm
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Novosti iz svijeta interneta

Post Postao/la ismet222 » pon okt 12, 2009 4:15 pm

YouTube premašio milijardu klikova po danu
Ponedjeljak, 12 Listopad 2009 10:48
slika

Izvršni direktor YouTubea i njegov suosnivač Chad Hurley objavio je na svojem blogu kako su prešli granicu od milijardu klikova u jednom danu. Polarni servis za objavljivanje video sadržaja proslavio je treću godišnjicu pod vlasništvom Googlea rekordnim brojem klikova.


"Ovo je velik trenutak u našoj kratkoj povijesti", rekao je Chad Hurley. YouTube je lansiran u veljači 2005. godine, a godinu dana poslije kupio ga je Google za 1.6 milijardi dolara.

Svake minute na YouTube se postavi preko 20 sati video materijala, no servis još uvijek nije počeo poslovati s profitom iako se približava pozitivnim rezultatima, tvrde čelnici Googlea.


Izvor: Index.hr

Odgovorite