Remont pruge u BiH

Moderator: Ćiro_bos

prugars

Re: Remont pruge u BiH

Post by prugars »

Ćiro_bos wrote:
archie wrote:Pozdrav kolege,
bila sam prisutna kad je nadzor protestirao za pragove na novim skretnicama koje su došle iz Rumunije i još neke nepravilnosti,tražili su da neko dođe da vidi itd. ,ali sve se svelo na to da su takve (baš takve skretnice, s takvim pragovim i ostalo) odobrene od "nekoga" ko ih je vidio i odobrio u Rumuniji, tako da je ispalo tako kao vi mali što se bunite bez veze se trošite, biće kako mi kažemo........imamo to potpisano kao i za sav ostali materijal.
Vjerujte da nije lako nikome ko imalo ima direktnog kontakta s svime,ne može se ni reći da nikog nije briga,jer tu ima teške prepirke i nervoza se stvara..........
Dokaz više da nema koordinacije i da se ne zna čija je glavna i zadnja!
Na susjednom forumu napisao čovjek da su na remontu pruge u ŽRS odmah u startu vratili 20 kamiona tucanika koji je bio prljav...Time su pokazali izvođaču radova da znaju šta hoće i ko se treba pitati.
Ako ja plaćam radove hoću da se to uradi kako treba, bez fušerenja i olakšica izvođaču nauštrb kvaliteta radova i oštećenja ugrađenog materijala. Ukoliko izvođač radova osjeti neslogu i stav: haj, ba nek se uradi kako bilo, tako će i uraditi. I to se i dešava.
Ukoliko nadzorni organ ne zna koje i kakve skretnice i materijal treba da dođu, nema specifikaciju, onda nam zaista ostaje kolegice archie da se molimo da ovo ikako izađe na dobro.
pozdrav...
ŽRS takođe imaju problem sa skretničkim pragovima! U fabrici su izgledali OK i primljeni su ali....kada su isporučene skretnice, određeni broj pragova je jako ispucao a mnoge od tih pukotina se šire u pravcu tirfona, što ih čini lošim i neupotrebljivim...zato je nadzor imenovao komisiju (predstavnici ŽRS, nadzora i Izvođača) koja je obilježila i dokumentovala sve pragove koji su loši. Nakon toga Izvođaču je naložio da zamijene sve te pragove. Ostaje još da vidimo da li će tako i biti :| :) :-s
poz....
ivan6879

Post by ivan6879 »

prugars wrote:
Ćiro_bos wrote:
archie wrote:Pozdrav kolege,
bila sam prisutna kad je nadzor protestirao za pragove na novim skretnicama koje su došle iz Rumunije i još neke nepravilnosti,tražili su da neko dođe da vidi itd. ,ali sve se svelo na to da su takve (baš takve skretnice, s takvim pragovim i ostalo) odobrene od "nekoga" ko ih je vidio i odobrio u Rumuniji, tako da je ispalo tako kao vi mali što se bunite bez veze se trošite, biće kako mi kažemo........imamo to potpisano kao i za sav ostali materijal.
Vjerujte da nije lako nikome ko imalo ima direktnog kontakta s svime,ne može se ni reći da nikog nije briga,jer tu ima teške prepirke i nervoza se stvara..........
Dokaz više da nema koordinacije i da se ne zna čija je glavna i zadnja!
Na susjednom forumu napisao čovjek da su na remontu pruge u ŽRS odmah u startu vratili 20 kamiona tucanika koji je bio prljav...Time su pokazali izvođaču radova da znaju šta hoće i ko se treba pitati.
Ako ja plaćam radove hoću da se to uradi kako treba, bez fušerenja i olakšica izvođaču nauštrb kvaliteta radova i oštećenja ugrađenog materijala. Ukoliko izvođač radova osjeti neslogu i stav: haj, ba nek se uradi kako bilo, tako će i uraditi. I to se i dešava.
Ukoliko nadzorni organ ne zna koje i kakve skretnice i materijal treba da dođu, nema specifikaciju, onda nam zaista ostaje kolegice archie da se molimo da ovo ikako izađe na dobro.
pozdrav...
ŽRS takođe imaju problem sa skretničkim pragovima! U fabrici su izgledali OK i primljeni su ali....kada su isporučene skretnice, određeni broj pragova je jako ispucao a mnoge od tih pukotina se šire u pravcu tirfona, što ih čini lošim i neupotrebljivim...zato je nadzor imenovao komisiju (predstavnici ŽRS, nadzora i Izvođača) koja je obilježila i dokumentovala sve pragove koji su loši. Nakon toga Izvođaču je naložio da zamijene sve te pragove. Ostaje još da vidimo da li će tako i biti :| :) :-s
poz....
Nasi ljudi iz ZFBiH iz Mostara i Sarajeva su gledali skretnice i premjerili.Pregled je izvrsen jako temeljito.Sve nepravilnosti su iznesene a bilo ih je.Ova skretnica jer samo reklamni primjerak sta oni nude ako sam dobro razumio.Istina je da su i ovde ispucali pragovi prema tirfonima a moguce radi pretezanja istih i naravno kvalitete.
ela

Post by ela »

Most Neretva 1
Image

Image
Pozdrav iz Mostara
ivan6879

Post by ivan6879 »

Ela ukrao si mi polozaj vec par dana planiram odatle okinuti koju sliku ali nikako uskladit vrijeme s njima.Dobre.
ela

Post by ela »

Ovo sam istrčao iz auta,kad sam ih vidjeo da prolaze.....
Pozdrav iz Mostara
ela

Post by ela »

Mostar Teretna,stare šine,novi tucanik i vagoni koji čekaju utovar
Image

Image

Image
Pozdrav iz Mostara
ela

Post by ela »

Brdo novog tucanika,iste ovakve hrpe su u Raštanima i Baćevićima
Image

Image
Pozdrav iz Mostara
Bo Bo

Post by Bo Bo »

Gledam ove slike sa mosta na Neretva 1, pa me interesuje da li su ovo mašine za polaganje kolosjeka ili ne? Koliko mi je poznato, ova je mašina trebala ici na pruge ŽRS-a. Pozzz Bo Bo ;) .
Image
ela

Post by ela »

Stari pragovi
Image

Image

Stari tucanik i stari pragovi
Image

Image

Oni tamo sastavljaju skretnice
Image
Pozdrav iz Mostara
ela

Post by ela »

Guranje radnog voza na prugu između Mostar teretne i Mostar putne,sa ciljem rešetanje zastorne prizme i nasipanja novog tucanika
Image
Pozdrav iz Mostara
Post Reply