Izvinjavam se za kvalitet fotki.
Pošao sam u Gradačac sa dva fotoaparata, Cannon i Panasonic, lakomisleno ne provjerivši baterije...Po početku snimanja sam vidio da su blizu crvene zone, tako da sam ih upotrebljavao naizmjenično i malo, štedeći baterije da napravim reportažu do kraja. Naravno da je to rezultiralo lošijim fotkama, jer nisam štimao postavke aparata...što brže okidanje i gašenje, samodopuna snage.
Pošao sam putem za putokazom Oklopni voz i poslije vožnje od nekih tri km sam naišao na novo raskrsšće, koje mi je opet davalo smjer.

Poslije trista metara prelaz preko pruge, ostavljam auto i pravim prvi snimak oklopnog voza

Putni prelaz i pruga u pravcu Modriče...poslije puta šine postoje, ali se gube u gustoj šikari.

Pogled sa putnog prelaza prema vozu...jedini komad pruge u BiH koji je ograđen, po svjetskim normama. Opštinske vlasti Gradačca su ovaj kompleks napravili nekom vrstom spomenika, pa tako ga i ogradili, osvijetlili

Približavam se vozu...Jedini voz na ovoj pruzi, davno započeto putovanje i nikada završeno...Ko u zoni sumraka

...na kojem je i spomen ploča sa verzijom priče onoga koji je ploču postavio