U ponedjeljak,15.03.2010. četiri sindikata HŽ-a Sindikat željezničara Hrvatske,Sindikat tehničkog pregleda vagona i vlakova HŽ-a,Sindikat prometnika vlakova Hrvatske i Sindikat strojovođa Hrvatske organizirat će prosvjed koji će rezultirati zaustavljanjem svih vlakova na prugama HŽ-a u periodu od 10:55 do 11:10 sati.
Razlozi su:
1.Neodgodiva potreba rješavanja problema neulaganja u željezničku infrastrukturu
2.Katastrofalno loš vozni red koji je doveo do smanjenja broja putnika
3.Prijedlog ukidanja vlakova,odnosno obustave prometa na pojedinim prugama zbog smanjenja broja putnika
4.Neulaganje u vozne i vučne kapacitete (veliki broj izvanrednih događaja)
Članak na http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... inuta.html
15-minutni prosvjed na HŽ-u 15.03
Re: 15-minutni prosvjed na HŽ-u 15.03
Prosvjed je danas i održan.
Na sastanku sa ministrom prometa Božidarom Kalmetom dogovoreno je da se linije ne ukidaju do 1.9. ove godine,da će vozni red biti racionalniji i da će se u sljedeća 3 mjeseca kupiti čak 35 novih lokomotiva.
Živi bili,pa vidjeli...
Na sastanku sa ministrom prometa Božidarom Kalmetom dogovoreno je da se linije ne ukidaju do 1.9. ove godine,da će vozni red biti racionalniji i da će se u sljedeća 3 mjeseca kupiti čak 35 novih lokomotiva.
Živi bili,pa vidjeli...
ZlayoZg,evo godina je mimo.Šta je sa ovim lokomotivama,ima li šta od ovog??
Pozdrav!
Pozdrav!
Boze daj mi strpljenja,jer ako mi das snagu pobicu ih sve!
Kao što sam u prethodnom postu napisao "Živi bili,pa vidjeli".Živi jesmo,ali novih lokomotiva vidjeli nismo... A ni sada se nešto ne kuha.