Gradic u koji sam se uputio je Oberwesel. Brza, kratka i udobna voznja Simensovim Desirom ML, jednim od nekoliko ovakvih vozova koji saobracaju izmedju Mainza, Koblenza i Kelna:
U Oberwesel nisam dosao da bih obilazio grad, iako ima sta da se vidi i poseti. Ovaj gradic vizuelno je prepoznatljiv po kulama na obodu reke, a njegova okolina preplavljena je vinogradima. Sve to moze biti interesantno i sa vozoljubiteljske tacke gledista, jer njegova vizura je odlicna za pravljenje panoramskih fotografija vozova i time predstavlja nezaobilazno mesto u dolini Rajne. Cesto ga iz tog razloga posecuju razni ljubitelji zeleznice.
Moj emv odlazi dalje prema Koblenzu:
Interesantno je da signal pokazuje signalni znak slobodno iako je voz vec uveliko nagazio na skretnicki odsek na izlazu.
Dolazak ovamo nije bio slucajan. Unapred sam pravio planove za fotografisanje, a mikrolokacije sam pronalazio po dolasku. U ranijim jutarnjim casovima trebalo je da mi uslovi za fotografisanje budu odlicni, da mi sunce pada pod idealnim uglom i sto je najbitnije da bude nekoliko dobrih vozova. Izgleda da se na licu mesta ispunilo samo ono poslednje, dok je sunce provirivalo u tragovima, kroz nekakvu izmaglicu. Uslovi za fotografisanje bili su najgori moguci. Da je bilo oblacno, bilo bi bolje od ovoga, ali nisam mogao da biram. Vozova ima non stop (pod vozovima dobrim za fotografisanje ne podrazumevam regionalce), a u periodu oko 10h ujutru ima nekoliko njih iz pravca Kelna. Nekako je uspeo da mi umakne ICE, ali ni ostali nisu toliko losi.
Prvo mi nailazi EC 115 na dugackoj relaciji za Filah i Klagenfurt:
Zatim jedan IC za sever:
Naravno sve to sa mojim omiljenim stojedinicama na celu ili kraju voza:
Uspeo sam da uhvatim i 101-070 u bojama Adler Mannheim hokejaskog tima: