Obratite paznju na Italijanske push-pull vozove (vagone sa upravljacnicom). Inace za dizajn ovakvih vagona ne treba nikakva skola :kul
Mi se sa Brennera za Worgl vracamo EC 84 vozom, ne bi li snimili i slikali prelepe predele usput kroz koje prolazimo. Zadnji vagon je dusu dao za tako nesto. Jedini problem bio je sto staklo za snimanje nije bilo bas najcistije. Ja sam razvukao stalak, postavio svu neophodnu opremu i zauzeo pozu za snimanje. U tom u voz ulazi pogranicna policija (cisto formalno, ne traze pasose, podrazumeva se (EU), vec samo bace pogled dok voz ne krene. Vidi policajac da sam se ja spremio za snimanje i vidi da mi smeta prljavo staklo. Uzeo je kljuc cetvorku, otvorio zadnja vrata na vagonu, dao nam da obrisemo i zatvorio i pozeleo srecan put i dobre snimke!!! To od nekog policajca jos nisam doziveo. Takva ljubaznost je za svaku pohvalu! Da sam u Srbiji na nekoj granici samo izvadio foto aparat (nikakav stalak ni u ludilu) odmah bi me deportovali u istrazni sud i na odsluzenje kazne za terorizam i na drustveno korisni rad na neko vreme. Sta sam sve dozivljavao kod nas na Balkanu, to zaista nema nigde u Evropi i civilizovanim zemljama.
U Brenneru nismo samo Ljubo i ja slikali, bilo je tu jos vozoljubitelja, sa raznih strana. Niko nikoga tu nece da dira i zlostavlja za slikanje kao kod nas, bez obzira sto stanica vrvi od granicne policije.
Pozdrav,