Bit će istih slika, komentara...ali zajedno smo bili i nije čudo.
Znači 04.06.2011.g.
Za ranije najvljeno okupljanje za godišnjicu foruma vozovi.com sam napravio svoj plan i slijedeći taj plan sam voz br 259 Sarajevo-Budimpešta dočekao kod mosta na podosta nabujaloj rijeci Bosni na ulazu u Maglaj.
Plijeni natpis na mostu, slogan: Mi gradimo prugu, pruga gradi nas!

Tim vozom je već stigao Bo Bo, a domaćin susreta Macak me je već tražio pored rijeke i šipražja. Vratio sam se preko mosta gdje me Macak i dočekao...

I zatim svojim autom navodio do željezničke stanice

I parkiramo. Da, to je čitava ekipa, ali je EKIPA, vidjet ćete kasnije.

Poslije pozdravljanja, ljubljenja, štipanja...ne sjećam se više čega sve ne, sjedamo u obližnji ugostiteljski objekat, pijemo kahvu, pravimo planove i pričamo kako je ko stigao do Maglaja

Dogovori su pali, kahva ispijena i krećemo. Sa zadnje strane ulazimo u kancelariju otpravnika vozova, koji nam je ljubazno pokazao čime raspolaže ova važna stanica. Osim poznatog Natrona, to je sada i stanica prelaza ŽFBH/ŽRS. Granični km je odmah do predsignala Maglaja.
Komandni tablo postavnice koji je u funkciji...začudo. Predsignali ne rade, što i nije čudo.

Zahvaljujemo osoblju, izlazimo van...u prijemnom dijelu stanice se na obje stran nalaze krševi...vagoni koji čekaju nešto, ali nade ima, dok su na točkovima