Remont pruge u BiH
Moderator: Ćiro_bos
Re: Remont pruge u BiH
Danas su usli u tunel Stolac i uradili samo tri polja.Tesko se skida pribor pa ga sijeku i tlo je zabetonirano zbog velike vlage pa se nemoze izvrsiti priprema..Stanicu Mostar su preskocili pa ce je naknadno raditi valjda kad i skretnice.Sutra nece vrsiti izmjenu vec pripremu i plasericama odradit neka mjesta na vec uradjenoj pruzi.
Slike su iz susjedne teme, a postao ih je kolega...68847 wrote:
U vezi naših nedoumica oko štitnih polja sa drvenim pragovima, ispred skretnica sa betonskim pragovima, ovde vidimo skretnice i prugu koje su remontovane prošli puta i koliko mi se čini na fotkama da nema uopšte štitnih polja? Ili ja ne vidim najbolje?
pozdrav...
Posavina expres
Nema štitnih polja,i nisu na mostovima ugrađivani drveni pragovi,možda to i jest razlog velikih bočnih udara prilikom nailaska voza preko mostova na bradinskoj rampi. Barem ja mislim tako,jer to se prije nije dešavalo.
Možda ima neko kompetetniji na forumu da dokaže tu tezu.
Pozdrav iz Mostara
Opisivao sam da su na vijaduktima prema Zvorniku izmijenili betonske pragove i postavili drvene...razlog je bio očit: Betonski vijadukt, betonski pragovi, između tucanik i dolazilo je do brzog pucanja pragova, možda čak i velikih vibracija po vijadukt. Za bočne udare ne znam, volio bih da neko malo pojasni...ela wrote:Nema štitnih polja,i nisu na mostovima ugrađivani drveni pragovi,možda to i jest razlog velikih bočnih udara prilikom nailaska voza preko mostova na bradinskoj rampi. Barem ja mislim tako,jer to se prije nije dešavalo.
Jedna naša TMD je malo "prošetala" zbog vijenaca i na Zvorničkoj pruzi, gdje su betonski pragovi ne smije da vozi brže od 35 km/h. Ja sam bio u njoj i svaki pokušaj da ide većom brzinom je rezultirao šetanjem sa bočnim udarima. Na pruzi sa drvenim pragovima ova TMD ide "normalno".
Potpuno betonski pragovi na skretnicama i ostalim postrojenjima Bradinske rampe su blago rečeno čudni

pozdrav...
Posavina expres
Danas je remont došao do ulaznih skretnica stanice Mostar Teretna,stim da je iz pravca Mostara preskočen tunel Stolac u kojem su urađena samo 3 polja,kako sam danas čuo zbog velike prašine i gasova od strojeva,radnici ne mogu da rade. Navodno očekuju neki veliki ventilator,pa će u tunelu Stolac koji je inače dug 1821 metar nastaviti sa radovima.
Evo par fotografija od danas,dionica na ulasku u Mostar Teretnu.

Evo par fotografija od danas,dionica na ulasku u Mostar Teretnu.

Pozdrav iz Mostara

661-307 zakačena za prazne vagone koje vozi na utovar pragova u Raštane,kad se pruga otvori

Pozdrav iz Mostara
Lijepe slike ela, samo neka se radi, nego imam jedno pitanje, na kom potezu prema Baćevićima bi bilo najbolje doci da se malo to vidi u živo i nešto slika?