Unska pruga

Moderator: Ćiro_bos

Smatrate li bi trebalo uvesti brzi voz Sarajevo-Bihać ?

Da
64
94%
Ne
4
6%

Total votes: 68

Ćiro_bos

Re: Unska pruga

Post by Ćiro_bos »

candyman wrote: Da si malo bolje citao moj post mogao bi zakljciti da nisam mislio na kanton nego na Krajinu(geografski pojam), a sad sto si ti malo geografski nepismen ja ti tu ne mogu nista...
Jao, jao ~x( ~x( pa ja potroši sate kucajući i uvjeravajući sam sebe , a i vas da je moguć jedan normalan dijalog bez upotrebe izraza koji vrijeđaju sagovornike!
Kolega candyman pokušaj bez onoga "geografski nepismen"! Zar nije bolje da si upotrijebio izraz "nisi upoznat" ili slično? Lakše bi komunicirali i lakše se usaglasili oko bilo čega.
Ja sam se neki dan izvinio kolegi na forumu zbog moje reakcije na neku njegovu izjavu. I on meni...O ljudi, pa zar je to tako teško ljudi napraviti!
pozdrav...
Posavina expres
Bo Bo

Post by Bo Bo »

Obavijest moderatora !!!

Ova tema je jako duboko ušla u OT. Ovaj dio foruma je namjenjen za komentarisanje infrastrukture i željezničkih pruga u BiH. Svi postovi vezani za inicjativu uvođenja voza Bihać-Sarajevo su premješteni u Razno, tema voz Bihać-Sarajevo.

Mole se forumaši da se pridržavaju ove obavijesti. Tim portala vozovi.com će u toku večeri razmatrati šta uraditi sa postovima koji se tiču ostalih diskusija a nemaju veze sa pomenutom tematikom.

Želimo Vam ugodan boravak na forumu Bo Bo :) .
Image
staner

Post by staner »

3000 članova na našoj stranici koji su nam dali podršku u našem projektu "Brzi voz Bihać-Sarajevo" :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Molim kolegu Stanera da materijal vezan za brzi voz Bihać-Sarajevo postavlja u temu koja je za to otvorena u podforumu razno!
Hvala!
Posavina expres
441-905

Post by 441-905 »

Pozdrav svima, već duže vrijeme pratim forum i evo danas sam se odlučio registrovati, i svoj prvi post napisati na ovoj temi.
Koliko sam mogao razumjeti iz dosadašnjih postova Unska pruga je zatvorena do daljnjeg na dijelu koji prolazi kroz Hr. Zna li se tačan razlog zbog čega je pruga zatvorena i da li je možda neko iz Bihaća otišao da vidi o čemu je riječ?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
ismet222

Post by ismet222 »

441-905 wrote:Pozdrav svima, već duže vrijeme pratim forum i evo danas sam se odlučio registrovati, i svoj prvi post napisati na ovoj temi.
Koliko sam mogao razumjeti iz dosadašnjih postova Unska pruga je zatvorena do daljnjeg na dijelu koji prolazi kroz Hr. Zna li se tačan razlog zbog čega je pruga zatvorena i da li je možda neko iz Bihaća otišao da vidi o čemu je riječ?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
Medunarodni ili medudrzavni saobracaj se rjesava na drzavnom nivou i kad bi neko iz bihaca imao dobru volju da nesto i ucine na tom planu mogao bi samo nezvanicno razgovarati...u stvari na ovo pitanje treba dati odgovor neko ko vodi racuna o saobracaju opcenito...mozda se neko i udostoji pa nam javi i zvanicnu informaciju..
441-905

Post by 441-905 »

Medunarodni ili medudrzavni saobracaj se rjesava na drzavnom nivou i kad bi neko iz bihaca imao dobru volju da nesto i ucine na tom planu mogao bi samo nezvanicno razgovarati...u stvari na ovo pitanje treba dati odgovor neko ko vodi racuna o saobracaju opcenito...mozda se neko i udostoji pa nam javi i zvanicnu informaciju..
Ok, koliko vidim razlog je još uvijek nepoznat. Da li možda neko ima sliku stanice Martin Brod da postavi na forum? Kakvi su planovi ove godine po pitanju turističkih vozova na Unskoj pruzi, može li se šta očekivati?

Kako obični građanin da dođe do informacije više, ukoliko je voljan doći i provozati se?
noone

Post by noone »

Službeno: loše stanje pruge, tj. nezadovoljavajući donji ustroj koji ugrožava siguran tijek prometa, kao i klizišta i odroni koje valja sanirati.
A negdje na zeljeznice.net je spomenuto kako je između Ličke Kaldrme i LDP-a prekid radi vode koja je odnijela dio pruge.
441-905

Post by 441-905 »

A negdje na zeljeznice.net je spomenuto kako je između Ličke Kaldrme i LDP-a prekid radi vode koja je odnijela dio pruge
Sasvim je logično i na mijestu stoji loše održavanje pruge, te pojava klizišta, ali da voda odnese prugu, to mi je onako malo čudno. Po toj logici trebala je biti poplava ogromnih razmjera pa da bi pruga bila odnešena.
staner

Post by staner »

Kolega 441.905 što se tiče turističkih vozova njih će biti na Unskoj pruzi i ove godine kao i uvijek.I može se svako voziti s njim pa i obični građanina a slike Martin Broda imate ovdje na forumu već postavite.Dalji materijal sa Unske pruge se čuva za naš najnoviji projekat koji spremamo i radimo na njemu.
Post Reply