Remont pruge u BiH
Moderator: Ćiro_bos
Re: Remont pruge u BiH
Neznam vjerovatno samo prolazni kolosijek ako su i njega zavrsili.Jucer su imali dosta problema sa masinama pa neznam kako im je danas islo.Kazu da ce raditi 300 metara dnevno.
Radi se na dionici između Raštana i Mostara putne,stari materijal se odvozi u stanicu Mostar Teretna. Rešetanje ide jako sporo,mašine su loše i kvare se, eto kao njihove najbolje mašine rade po EU,a kod nas su naravno dotjerali odpad od mašina.Preskaču krivine i samo rade na pravcima. Ako nastave ovim tempom posla,daj bože da dionicu od Raške Gore do Baćevića završe do novog reda vožnje,a gdje je tek ubacivanje skretnica....Ova dionica je trebala navodno biti predata krajem mjeseca Septembra,ali to je nemoguće.... Ja kao totalni laik što se tiče građevinske službe primjećujem dosta propusta,onako posmatrajući sa mašine 661.
Jedan od propusta jeste taj da stranci sjeku nove šine gdje im je volja,da bi ubacili dio rešetarice koji izbaciva stari tucanik i kad završe sa poslom opet sjeku nove šine da bi isti taj dio izvadili i raspremili mašinu,to po meni trebaju raditi na spojevima koji su svakih 120 metara. Nekad se pitam na što će sve ovo ličiti,jer su prije dva dana presjekli šinu samo 30 metara od spoja gdje završava 120 metarska šina a imali su još 4 sata predviđenog zatvora pruge,i tih 30 metara nisu odradili jer se gospodi više nije dalo.... Naši se naravno ništa ne pitaju...Ili ako se pitaju,tepaju im, jer gledaju da nekoga svoga ubace u firmu koja se zove Swietelski da radi, za naravno solidne novce za naše uslove. U svakom slučaju,ako se šta na bolje ne promijeni ovaj remont će se otegnuti ko Mujin treger,a počinje mi ličiti na jedan veliki cirkus,ne znam možda se varam.....
Jedan od propusta jeste taj da stranci sjeku nove šine gdje im je volja,da bi ubacili dio rešetarice koji izbaciva stari tucanik i kad završe sa poslom opet sjeku nove šine da bi isti taj dio izvadili i raspremili mašinu,to po meni trebaju raditi na spojevima koji su svakih 120 metara. Nekad se pitam na što će sve ovo ličiti,jer su prije dva dana presjekli šinu samo 30 metara od spoja gdje završava 120 metarska šina a imali su još 4 sata predviđenog zatvora pruge,i tih 30 metara nisu odradili jer se gospodi više nije dalo.... Naši se naravno ništa ne pitaju...Ili ako se pitaju,tepaju im, jer gledaju da nekoga svoga ubace u firmu koja se zove Swietelski da radi, za naravno solidne novce za naše uslove. U svakom slučaju,ako se šta na bolje ne promijeni ovaj remont će se otegnuti ko Mujin treger,a počinje mi ličiti na jedan veliki cirkus,ne znam možda se varam.....
Pozdrav iz Mostara
Zanimljivo je da izbacivaju kompletan stari tucanik i nasipaju novi,to je pozitivno,ali će zatrpati pola Hercegovine jer je veliki problem gdje odložiti toliki stari materijal.....
Evo par sličica sa istresanja istog u stanici Mostar teretna

Evo par sličica sa istresanja istog u stanici Mostar teretna

Pozdrav iz Mostara
Upravo tako , veeeeeeeeeeliki cirkus....
Hihihi jadni Bosanci, ne razumijem čega se iko boji? Pa kad znate primjetiti, recite! Od zaljenja ovdje nema fajde...Koliko ono platiste remont? Mogli smo jos tri Talga kupit i dva Niskopodna. Ili ne, bolja ideja, tiristorizirati ASEA-eela wrote:Radi se na dionici između Raštana i Mostara putne,stari materijal se odvozi u stanicu Mostar Teretna. Rešetanje ide jako sporo,mašine su loše i kvare se, eto kao njihove najbolje mašine rade po EU,a kod nas su naravno dotjerali odpad od mašina.Preskaču krivine i samo rade na pravcima. Ako nastave ovim tempom posla,daj bože da dionicu od Raške Gore do Baćevića završe do novog reda vožnje,a gdje je tek ubacivanje skretnica....Ova dionica je trebala navodno biti predata krajem mjeseca Septembra,ali to je nemoguće.... Ja kao totalni laik što se tiče građevinske službe primjećujem dosta propusta,onako posmatrajući sa mašine 661.

Kako ste tako naozbiljni Bože mili :S Kako se ništa ne pitate, pa ne popravljaju svoju prugu u svojoj državi brate mili, ako Vi ne brinete za svoju prugu, oni neće sigurno :S CCC
Krenuli i Austrijanci da fušere. U EU postoje propisi i norme koje valja izpoštovati, kvalitet ganjati, ali ima jedna zemlja Bosna gdje može sve. Nas svi jašu kako god ko stigne. Ova mašina za rešetanje se takođe jako loše pokazala i na prugama na ŽRS-u. Kako su lijepo bili zajmili sa postavljanjem šina, pomislih krenulo kako treba.ela wrote: Rešetanje ide jako sporo,mašine su loše i kvare se, eto kao njihove najbolje mašine rade po EU,a kod nas su naravno dotjerali odpad od mašina.Preskaču krivine i samo rade na pravcima. Ako nastave ovim tempom posla,daj bože da dionicu od Raške Gore do Baćevića završe do novog reda vožnje,a gdje je tek ubacivanje skretnica....
Naši se ni zašta ne mogu pitati, jade ko i po običaju, čekaju mrvice da poberu. Žalosno brate mili.
Ti si momak ovde zalutao,da ti napomenem,ovo nije tema o britanskim vozovima.....eddielexx wrote:Hihihi jadni Bosanci, ne razumijem čega se iko boji? Pa kad znate primjetiti, recite! Od zaljenja ovdje nema fajde...Koliko ono platiste remont? Mogli smo jos tri Talga kupit i dva Niskopodna. Ili ne, bolja ideja, tiristorizirati ASEA-eela wrote:Radi se na dionici između Raštana i Mostara putne,stari materijal se odvozi u stanicu Mostar Teretna. Rešetanje ide jako sporo,mašine su loše i kvare se, eto kao njihove najbolje mašine rade po EU,a kod nas su naravno dotjerali odpad od mašina.Preskaču krivine i samo rade na pravcima. Ako nastave ovim tempom posla,daj bože da dionicu od Raške Gore do Baćevića završe do novog reda vožnje,a gdje je tek ubacivanje skretnica....Ova dionica je trebala navodno biti predata krajem mjeseca Septembra,ali to je nemoguće.... Ja kao totalni laik što se tiče građevinske službe primjećujem dosta propusta,onako posmatrajući sa mašine 661.
Jedan od propusta jeste taj da stranci sjeku nove šine gdje im je volja,da bi ubacili dio rešetarice koji izbaciva stari tucanik i kad završe sa poslom opet sjeku nove šine da bi isti taj dio izvadili i raspremili mašinu,to po meni trebaju raditi na spojevima koji su svakih 120 metara. Nekad se pitam na što će sve ovo ličiti,jer su prije dva dana presjekli šinu samo 30 metara od spoja gdje završava 120 metarska šina a imali su još 4 sata predviđenog zatvora pruge,i tih 30 metara nisu odradili jer se gospodi više nije dalo.... Naši se naravno ništa ne pitaju...Ili ako se pitaju,tepaju im, jer gledaju da nekoga svoga ubace u firmu koja se zove Swietelski da radi, za naravno solidne novce za naše uslove. U svakom slučaju,ako se šta na bolje ne promijeni ovaj remont će se otegnuti ko Mujin treger,a počinje mi ličiti na jedan veliki cirkus,ne znam možda se varam.....Šta će nam pruga
Vozovi lete...
Kako ste tako naozbiljni Bože mili :S Kako se ništa ne pitate, pa ne popravljaju svoju prugu u svojoj državi brate mili, ako Vi ne brinete za svoju prugu, oni neće sigurno :S CCC
Pozdrav iz Mostara