Na drugoj strani, na teretnom delu loksa 2ES6 (i o njoj nešto kasnije) koja dovlači teretni voz sa istoka, malo mi je pobegla

Smeštam se u svoj vagon, polazim i opraštam se od Jekaterinburga

U moj kupe je ušao jedan stariji čovek koji je putovao do Tjumenja, što je (za ruske prilike) jako kratko. Nije bio komunikativan te sam zaželeo da dođe neko drugi u kupe, što se i desilo posle par sati u Kamišlovu. Posle sam zažalio što sam to poželeo. Bila je to jedna baka sa unukom od oko 5 godina rekao bih, koji je u početku bio miran, ali se posle jako razgalamio, ali po mome je to njena, a ne njegova krivica. Da bude još gore, dobili su gornje mesto iznad mene (njih dvoje na jedan krevet, jer je do 6 godina za decu besplatna karta bez posebnog mesta), a ženi su na blagajni rekli da je to donji ležaj. Jadan čovek koji je ušao u Jekaterinburgu, nije oka sklopio do Tjumenja iako mu je to bila namera. I naravno da sam se neizmerno obradovao kad mi je baka rekla idu do Čeremhova, što je 2 sata pre Irkutska. Sa malim nisam imao problema, taman sam imao vremena da prekratim, on mi je bio jako zabavan, a i ja njemu, ali mi je baka bila jako antipatična.
No, i eto nas stižemo to popodne u Tjumenj, ćutljivi dekica nas napušta. Tjumenj je mesto gde se susreću 2 voza Beloruskih železnica, naš 64-ti Minsk - Irkutsk i u suprotnom smeru 103-ći, Novosibirsk - Brest. 63/64 saobraća dva puta nedeljno, a 103/104 jedanput nedeljno, te koriste isti red vožnje pošto ne saobraćaju istim danima, s tim što 63/64 ide dalje na istok, a 103/104 dalje na zapad.
Sa leve strane 64-ti, a sa desne 103-ći voz

Vagon restoran mog voza, ovaj put sa strane kuhinje

Temperatura +36 stepeni celzijusa, krajnje netipična za Sibir u 5 popodne

Tabla voza Novosibirsk - Brest (interesantno je da u Rusiji i Belorusiji obično postoji samo tabla koja pokazuje smer iz domicilne stanice)