Te večeri smo se Nastja i ja zaputili za Sankt Peterburg. Moram da priznam da je ideja noćnih vozova koji polaze oko 1 sat noću vrlo dobra, naročito ako ima dobra kafana u blizini stanice. Dođeš u kafanu oko 10 uveče, popiješ par piva, sedneš na voz, spavaš kao ptičica na, moram priznati, tu noć vrlo udobnom plackart ležaju i ujutru se oko pola 10 probuditi potpuno ispavan. Tako da ste i vi i ja uskraćeni za slike sa puta Moskva - Sankt Peterburg.
Moj Couchsurfing domaćin u Petrogradu, je radio pa sam tek uveče mogao da se smestim, a i Nastjin prijatelj kod koga je odsedala je takođe radio pa smo odlučili da se zaputimo u Petergof zajedno. Petergof se nalazi oko pola sata električkom od Baltičke železničke stanice u Peterburgu. Tamo se nalazi kompleks dvoraca koji su sagrađeni u vreme Petra Velikog. Taj kompleks se popularno naziva Ruski Versaj, a kompleks zajedno sa centrom gradića pripada UNESCO-voj listi svetske baštine.
Kada smo došli na Baltičku stanicu (Балтийский вокзал), električka nam je pobegla svega par minuta tako da smo sledeću imali tek za dva sata. To vreme smo iskoristili da se prošetamo u blizini stanice. To nije reprezentativni deo grada, ali je svakako deo grada koji se na slikama ređe viđa.
U blizini Baltičke stanice se nalazi tržni centar Varšavski Ekspres. Ta zgrada je nekada bila zgrada Varšavske železničke stanice koja je ukinuta. Iza zgrade se nalazi železnički muzej, koji nisam posetio i pored velike želje, ali eto, čisto da pomenem, ako se neko zadesi u Peterburgu i bude imao vremena, da zna gde se nalazi. Evo i slike bivšeg Varšavskog vokzala: