Da nastavim dalje...
Voz je bio gotovo 100% popunjen, uglavnom turistima. Prvo sam ušao u drugi modul u kome nisam uočio mesto na strani ka jezeru, samo 2-3 na suprotnoj strani. Odlazim do prvog modula, ali i tamo ista situacija, vraćam se u drugi modul i iz drugog pokušaja uočavam jedno mesto uz prozor koji gleda ka jezeru u smeru suprotnom od smera kretanja voza. Preko puta je sedeo jedan Australijanac koji je putovao do Marituja, tako da će posle moći da se premestim na njegovo mesto u smeru vožnje.
Ova slika pokazuje koliko sporo voz ide. Izgubio sam bar 5-6 minuta dok sam našao mesto i dok sam se smestio. Za to vreme smo ovoliko odmakli od tunela kod kojeg sam malopre stajao:
U vozu je bila jedna veoma bahata starija punija kondukterka, koja se jako iživljavala nad mlađom koja je verovatno bila učenica škole na praksi. Imali su problema sa automatom za izdavanje karata, pa je starija vikala na nju, psovala, a devojka, šta će, morala je da ćuti i sluša njene komande. A starija je sve vreme sedela ili u zadnjoj kabini ili na mestu u putničkom prostoru uz kabinu i nije prestajala da krka. Mene nisu ni zapazili da sam ušao te da se sam nisam javio mlađoj kondukterki verovatno bih se bez karte vozio. Kad sam se mlađoj javio, starija se zainteresovala šta ja to hoću, misleći da sam putnik iz Sludjanke i da imam kartu koju su mi već pregledali i onako sa punim ustima hrane se ubacila u razgovor. Naravno, automat za izdavanje karata je opet pravio problem i nije hteo da izda kartu od mog stajališta, pa sam rekao frustriranoj devojci da mi proda kartu od Sludjanke, pošto je ionako veoma jeftina (48 rublji, malo više od 1 evra), a razlika u ceni minimalna:
Posle nekog vremena, kojem se gubi tok, usled maksimalne brzine voza od 20 km/h stižemo u selo Šarižalgaj, gde je dosta ljudi izašlo:
Nastavljamo dalje. Iza nas pljušti:
A ispred nas se nazire lepše vreme:
Stižemo u Marituj, gde izlazi Australijanac, a voz se već dosta ispraznio:
U Marituju se ukrštamo sa turističkim vozom Bajkal - Sludjanka - Irkutsk:
EMV na neelektrificiranoj pruzi