Salon 05
Re: Republicki plavi voz
Verovatno, nego sam stavio kao pribliznu ilistraciju.
to je bio FIAT. :> Molim slike, drugovi.
- Attachments
-
[The extension jpg has been deactivated and can no longer be displayed.]
-
[The extension jpg has been deactivated and can no longer be displayed.]
BORK-BORK-BORK
Ovo su odlicni dokumenti cirosana, gdje li ih samo "iskopa".
Nadam se da se autor fotografije nece ljutiti, ovako bi Fiat trebao izgledati ovih dana:
Stanje nije lose, moglo bi i bolje ali glavno je da je jos tu
Usput, drug D.Prodanovic je trebao pripaziti na pravopis, nije valjda da je FIJAT pravilno
Nadam se da se autor fotografije nece ljutiti, ovako bi Fiat trebao izgledati ovih dana:
Usput, drug D.Prodanovic je trebao pripaziti na pravopis, nije valjda da je FIJAT pravilno
Imali jos slika? Koji broji su ova kola imala? JZ XXX-XXXgc wrote:Ovo su odlicni dokumenti cirosana, gdje li ih samo "iskopa".
BORK-BORK-BORK
Za broj ti ne znam, slika jos ima ali moram prvo pitati za dozvolu, nisu moje
Ono sto znam je da je nekim divnim cudom ovaj motornjak prakticno netaknut prezivio rat u Sarajevu (u Susici, gdje je i sada).
Problem je nastao dosta nakon rata, tada su se u njega neopazeno naselili narkomani i devastirali ga.
Sada je kakav jeste, oronuo i vapi za obnovom, ali najvaznija stvar je da je jos uvijek tu
Ono sto znam je da je nekim divnim cudom ovaj motornjak prakticno netaknut prezivio rat u Sarajevu (u Susici, gdje je i sada).
Problem je nastao dosta nakon rata, tada su se u njega neopazeno naselili narkomani i devastirali ga.
Sada je kakav jeste, oronuo i vapi za obnovom, ali najvaznija stvar je da je jos uvijek tu
Konacno sam nasao fotografiju koju trazim vise od godinu dana:
ŽBH Litorina by igorail 10.06.1997.g
Stanje prije narkomanske invazije na njega vidite i sami, jedino se moze opisati kao ODLICNO.
Sada je kakav vec jeste, nadam se da ce mu jednog dana biti vracena orginalna boja i znamenje.
ŽBH Litorina by igorail 10.06.1997.g
Stanje prije narkomanske invazije na njega vidite i sami, jedino se moze opisati kao ODLICNO.
Sada je kakav vec jeste, nadam se da ce mu jednog dana biti vracena orginalna boja i znamenje.
Odlicna slika, ovo je defiinitivno nesto iz fabrike Fiata ;)
Hvala za sliku
Hvala za sliku
Možda bi se moglo doći do slika od mašinovođa koji su bili zaduženi za ovaj voz prije rata,to su otac Seje Ramića , Sejfo i Zdravko Gacić , koji sada živi negdje u Višegradu.
FIAT 089, rekonstruisan 1954.god., u dizel motorna salonska kola, oznake M-05,
za potrebe tadašnje vlade Bosne i Hercegovine:
za potrebe tadašnje vlade Bosne i Hercegovine:
za jos fotografija. Model je pri kraju, baziran na onom u Pozarevcu.
Uz male korekcije, mogli bi dobiti i ovaj iz Sarajeva.
Unapred
Uz male korekcije, mogli bi dobiti i ovaj iz Sarajeva.
Unapred
Last edited by markez on Fri Feb 05, 2010 12:27 am, edited 1 time in total.