Opšta pavila foruma vozovi.com

BUTTON_TOPIC_LOCKED
Avatar
Bo Bo
PostoviCOLON 2283
Pridružen/aCOLON pon jun 01, 2009 2:50 pm
LokacijaCOLON Sarajevo BiH

Opšta pavila foruma vozovi.com

Post Postao/la Bo Bo » sub aug 29, 2009 5:02 pm

Poštovani Forumaši, Forumašice ,

želimo Vam toplu dobrodošlicu na forum. Ovaj forum je osnovan sa ciljem da okupi sve ljubitelje i zaljubljenike željeznice u BiH i šire. Nadamo se, da će se raprave, koje će se voditi na ovom forumu biti u duhu razumjevanja i poštivanja drugih i drugačijih mišljenja. To ni u kom slučaj ne znači da se svi moramo složiti s nečijim mišljnjem. Svaki dijalog je konstruktivan ukoliko urodi nekom novom idejom ili rješenjem datog problema.

Međutim ponekad emocije nadvladaju razum pa dođe do neželjenih rasprava i proturječenja. Postovi sa takvim sadržajem će biti izbrisani a autori biti opomenuti. Ukoliko istoimena osoba nastavi s nepoštivanjem forumaša/ica ili foruma biće primjenjene sankcije od strane administratora ili moderatora.

Na forumu vozovi.com važe sljedeća pravila:

1.) Prilikom registriranja upišite osnovne podatke o sebi prije svega mjesto prebivališta. Ukoliko ste već registrirani to možete uraditi u opciji Profil/Postavke.
2.) Svaki forumaš ima pravo na avtar čija veličina ne smije prelaziti 6 KB.
3.) Neregistrirani korisnici nemaju pristup sljedećim temama: (Lokomotive, Talgo vozovi, Fotografija i video i Razno).
4.) Ukoliko želite promjeniti korisničko ime nemate potrebe za novom registracijom. Neophodno je da obavjestite administratora ili moderatora o tome i Vaš zahtjev će biti ispunjen.
5.) Nisu dozvoljeni postovi sa uvredljivim i vulgarnim sadržajem.
6.) Omalovažavanje i vrjeđanje članova foruma.
7.) Nisu dozvoljeni postovi sa nacionalističkim, vjerskim ili spolnim vrjeđanjem.
8.) Postovi ne smiju biti marketinškog karaktera ukoliko se ne konsultuje sa administratorom foruma.
9.) Kada pišete post ne bi trebali koristit opciju All Caps (pisati velikim slovima), jer se to smtra deranjem na dotičnu osobu.
10.) Ne poštivanje tačaka 5,6,7,8 podlježe sankcionisanju od strane administratora, moderatora.
11.) Kazna po ovim tačkama može biti opomena pred isključenje, privremeno isključenje i trajno isključenje (banovanje ip adrse) .
12.) Ukoliko preuzimate nečiju fotografiju dužni ste navesti ime osobe čija je fotografija te stranica sa koje to činite.
13.) Maksimalna veličina fotografije je 800 x 600.
14.) Za detaljnije informacije oko uplad-a fotografija možete koristiti vodić iz Photo bucket-a na temi Objašnjenje o uplad-u fotografija na forum.
15.) Ukoliko otvarate novu temu trebate voditi računa da već ne postoji slična tema. Za pregled foruma koristie opciju Pretraživač.
16.) Svaki moderator ima pravo za dodatnim pravilima na temi koju uređuje.

Srdačan pozdrav admin, 68847, Bo Bo, Ćiro_bos, damir661, ela, lopina, Hamzza ZlayoZg .
slika

BUTTON_TOPIC_LOCKED