Ispred/iza ovog mosta nalazi se tunel nekih 50 metara na kome se nalazi najveći uspon/pad 24 promila.

Ovo su zaista nekadašnji blokovski signali koji danas nisu u funkciji. Poslije ovog signala u smjeru Hadžića, ca. 1,2 KM nalazi se još jedan par ovakvih signala pri ćemu onaj u smjeru Hadžića služi kao predsignal glavnom signalu stanice Hadžići (ima i predsignalna opomena). Da li je u pitanju samo improvizacija to neznam, ali kao laik bi zaključio da jeste s obzirom da je signal u neposrednoj blizini (u smjeru Sarajeva) van funkcije. Pokušaću da ovo uslikam ćim mi se ukaže prilika.damir661 wrote:[Super mi zvuči, pa zato, a drugo ovaj signal je negdje malo dalje od Binježeva, mijesto ped Hadžiće, pa po toj logici sam išao. Malo niže s druge strane sam vidio još jedan signal iz kontra smijera. U pravcu Hadžića, još samo na ulazu u stanicu ima signal, eto to je bila moja logika možda i pogrešna, ali kao što znate ja nisam zaposlen na željeznici iako sam neki dan dobio pp pa me pitaju jesam li mašinovođa./quote]
Ne znam bas tacnu mesnu priliku, ali ako je kao sto kazes drugi signal bio "malo posle" u kontra smeru onda se verovatno radi o prostornim signalima APB-a, to ti govore tri lanterne i crveno-beli stub na sginalu. Ovakvi signali jesu ujedno i predsignali, ali su prvenstveno glavni signali. Posebni predsignali imaju crno-beli stub i na vrhu zasecenu signalnu plocu i kod njih se uvek postavlja predsignalna opomenica.
Svaka cast za slike uzivam u downloadu