staner wrote:Dana 27.04.2010 godine stanica Bihać !
Stanje radnog parka :11Eas tovareni(drvo) za otpremu Italija,10Eas prazno za utovar drveta za Italiju,34Eas prazno u rezervi i 7 Eas na opravci u radionici.
Ukupno 62 kola u stanici.
Još samo neradni park i bio bi potpun izvještaj...mada je i ovo za: skidam kapu .
pozdrav...
Ja mislim da je najveci neradni park po upravama koji vi svi dobro znate krenuvsi od najveceg neradnog parka Generalne direkcije Sarajevo i ostali sluzbi koje brece ko sip,kolega Ciro raspadom Jugoslavije raspalo se sve, a najvise smo pogodjeni mi ovdje sa Unske pruge gdje smo prevozili sa tri morske luke prema Evropi sve vrste vozova a sad radimo ono sto se ima za raditi,za ovih 12 godina zahvaljujuci raznim lobijima i politici prema nama nisu bili ni dostojni da postave ovo malo zice sto fali a kamo li da pokrenu posao.Trenutno sav saobracaj ide preko licke pruge sa vozovima koje smo mi trebali da vozimo Sirbegovic i cijement za Prijedor navodno odron pruge kod Knina ,cista laz,pa presudite sami sta nam sve rade nasi direktori.Zato malo manje upotrebljavajte ironiju i sarkazam prema onima koji su dovedeni u situaciju zbog drugi koji vode i kradu ovu drzavu i ovaj narod.
Da, kolega Staner putnički kreće!
I jedna ispravka iz navoda o cijenama: Cijene u međunarodnom sa HŽ-om su neštoi niže, bar po onome što sam ja primijetio u odnosu na raniji cjenovnik.
pozdrav...
Ciro jarane dobro dosao ,u svakom slucaju drago mi je da budes nas gost ,nemoj svatiti ono sto sam napisao nista licno ,jer mi zeljeznicari treba da smo slozin u svakom kraju gdje sezu nase pruge i svi se vrlo dobro poznajemo i uvijek mi je drago kad vidim svog kolegu ma sta on radio ali ima i oni koji drugcije misle o nama vjeruj mi.Nadam se da cemo se sresti ili upoznati ili se mozda znamo.Pozdrav !!!
Ok ljudi, stvar je ionako bila na kolegijalnoj osnovi...nadam se druženju i ovako, a i pri nekim slučajnim ili namjernim suretima.
Veliki pozdrav svim željezničarima krajišnicima uz molbu da što više slikate vašu i našu ljepoticu. I prugu i rijeku!
pozdrav...
Obaviještavamo sve drage forumaše a posebno one sa Unske pruge slijedeće:"Dana 29.04.2010 godine na Facebooku je pokrenuta stranica "Brzi voz Bihać Sarajevo".Za samo nekoliko sati Fan stranica je preplavita sa novim članovima.Trenutno broji oko 300 članova što je zadivljujuće.Znači velika je podrška od svih građana USK za pokretanje ovog voza.Došlo je vrijeme da i USK bude povezan sa glavnim gradom BiH Sarajevom.U nadi ostvarivanja naših planova i ciljeva pozivamo sve one koji misle da je brzi voz Bihać-Sarajevo potreban da se učlane na našu Fan stranicu na Facebooku.Adresa stranice je slijedeća :
Putnički saobraćaj na Unskoj pruzi je ponovo uspostavljen na relaciji Bihać-Bosanski Novi dana 01.05.2010 godine.Donosimo Vam nekoliko fotografija iz stanice Bihać sačinjene dana 04.05.2010 godine.
Voz 8043 u stanici Bihać
Unutrašnjost vagona putničkog voza
Putnička blagajna stanice Bihać i blagajnik "Dule"