Mislio sam poraniti u 4.00 ići brati gljive iza tunela...pa sezona je, a mogao bih kod tunela uslikati 45100 i lokal, koji tada trebaju da saobraćaju.
Ali avaj, nisam ustao ni do 7 sati. Dva tuzlaka popijena prethodno veče kraj jezera i mojih baatića su uzela svoj danak

Razočaran, jer uvijek ostvarim svoje naume, počinjem smišljati rezervni plan. Gljive su ostale u drugom planu. Raspitam se, saznam da taj dan ide jedan sa šećerom, sa lijepom homogenom garniturom...za slikanje...i krenem. Nešto prije podne autom odem do Bos. Poljane misleći da ću šećerka snimiti sa nadvožnjaka u st. Bos.Poljana.Ali sa nadvožnjaka uslikam samo ovoga motornjaka 813, koji je imao slobodno za Lukavac.

To je značilo da se ukrštava u Lukavcu sa mojim...Pohitam na sledeći nadvožnjak, u naselju Bistarac, bliže Lukavcu.
To je taj nadvožnjak. Sačekuša na plus 38 st.C

Čekao sam više od dvadeset minuta na vrelom suncu. Od zaštitne ograde je bilo samo pola metra do kolovoza. Ludost.
Kada se pojavio 45104 sve sam sebi oprostio

Šećer expres se pojavio i počeo približavati, a ja stao škljocati, meni kamiondžije svirati i mahati

Vozna lok je bila 661-306, a teret se sastojao od 13 Tads HŽ vagona tovarenim šećerom iz Ploča za Brčko