Par dana sam pripremao teren za ovu posjetu, nazvao neke važne ljude da nam naprave prigodu snimanja na okolnim prugama, pa im se ovom prilikom posebno zahvaljujem. Neću ih nabrajati jer bi to bilo za njih možda kontraproduktivno, ali znaju oni...a znam i ja. Hvala!
Momci su se javili da su prešli granicu na Savi oko 09.00. Tačno po ranijem dogovoru u 10.05 sam ih dočekao u Tinji. Poslije brzoga pozdravljanja u moje auto je presjeo Dragutin i avantura je počela. Žurio sam slikati kod Bos. Poljane motornjak ŽRS 813 Tuzla-Doboj. Kraj Poljane je trebao proći oko 10.28 h. Stali smo kod nadvožnjaka Bos.Poljane i pokušali uhvatiti što bolju poziciju za snimanje. Imali smo ravno 5 minuta. Odjednom dečke nisam mogao vidjeti, iskusno i brzo su se razmjestili. I ja napravim fotku motornjaka na ulazu u stanicu

Nazovem operativca i on mi kaže da na odjavu ovoga jaši voz sa Tads vagonima za Brčko. Pošto smo već bili u triangli krenuli smo na njen drugi krak, odvojak za Brčko. Poslije brzih zauzimanja pozicija voz je naišao, a Siniša malo ostao u kadru, malo se vidi i Bero koji je bio malo sporiji

I ode za Brčko

Taman smo se skupljali kada se skretnica kraj Siniše okrenula, što je bio dobar znak... Brzo se začula sirena...Iz stanice Bos. Poljane je naišla Plasserica, mašina za podbijanje pruge i plug. Moj fotić je zatajio, kaže mi nešto error, ali su ostali slikali. Ove dvije je uslikao Bero. Hvala!