Izlet Raštelica-Ovčari-Konjic

Ćiro_bos

Re: Izlet Raštelica-Ovčari-Konjic

Post by Ćiro_bos »

stjepan wrote:
Ćiro_bos wrote:...Stigla mi Unutrašnja!
Ako je unutrašnja odavde,a vanjska izvana, ;) jel to znači da ti je žena došla u kontrolu ? :-o
Izdrži,mi smo s tobom =)) =)) =))
Pozdrav!
Evo sad se vratih...
Obišli su sve stanice na mom odsjeku pruge :-ss , sad se vraćaše nazad sa TMD, ja sav služben u stavu mirno, uniforma, plava šapka (a sve se nema :D ), ali oni mi samo mahnuše u znak pozdrava i pokazivaše :-bd . Čudno! Il sam najgori il najbolji na pruzi, pa me zaobilaze :)) =))
Sad ću nam skuhati malo sličica, nastavka.
Bo Bo
Nemoj se sikirati za aparat. I par tvojih sličica sa mog aparata se našlo u masi...nisam ih potpisao, al te nisam ni pitao za dozvolu :D , na mom su čipu...
pozdrav...
Posavina expres
Bo Bo

Post by Bo Bo »

Ćiro_bos wrote:Sad ću nam skuhati malo sličica, nastavka.
Bo Bo
Nemoj se sikirati za aparat. I par tvojih sličica sa mog aparata se našlo u masi...nisam ih potpisao, al te nisam ni pitao za dozvolu , na mom su čipu...
pozdrav...
Ovo smo radi inspekcije iz EU razjasnili =)) :)) =)) , da bude sve po ps-u. Aparat, čip, slike Vaše samo naprijed. Pozzz Bo Bo ;) .
Image
Otpravnik vozova

Post by Otpravnik vozova »

Dok čekamo Ćiru... :D

Image
Amareto i kondukter
Image
Vijadukt iznad Ovčara
Image
Sranica Bradina
Image
Ela, Ćiro i otpravnik vozova Adem
Image
Skretničar u Ovčarima
Image
Ćiro i Ela
Image
Bo Bo i dkw
Image
Kondukter
Image
Voz 396 kroz Ovčare
Image
Bo Bo
Image
Vijadukt iznad Ovčara
Image
Ulaz u Ovčare od strane Grada
Image
stjepan

Post by stjepan »

E vala otpravniče,što ih još ne smanji,pa da ih mirne duše preskočim,kao "nisam vidio",vako dobre fotke upropasti :-o :-o :ymdevil:
Bo Bo wrote:Ovo smo radi inspekcije iz EU razjasnili...
Možda nije inspekcija iz €u,...pa zbog toga.. :))

pozdrav!!!
Boze daj mi strpljenja,jer ako mi das snagu pobicu ih sve!
Otpravnik vozova

Post by Otpravnik vozova »

stjepan wrote:E vala otpravniče,što ih još ne smanji,pa da ih mirne duše preskočim,kao "nisam vidio",vako dobre fotke upropasti :-o :-o :ymdevil:
Bo Bo wrote:Ovo smo radi inspekcije iz EU razjasnili...
Možda nije inspekcija iz €u,...pa zbog toga.. :))

pozdrav!!!
Hehehe nije to nista upropasteno. Moralo je ovako ici iz vise razloga. ;)
Image
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Nastavljam...

Ušao sam u konjički lokal, ili bolje da kažem lokal za Konjic...čisto da ne bih pogriješio, gramatički :D
Dočekali su me ostali forumaši, već gore viđeni na slikama, njih 8-9. Pozdravljanje, upoznavanje...Iako je kiša padala optimizma nije nedostajalo.
Poslije nekih pola sata vožnje stali smo u stanici Raštelica. Oni koji znaju su nam šapnuli da se čeka da nas pretekne brzi za Ploče. Dvadeset minuta za slikanje i sačekušu, koja prigoda! Naravno, svi izlazimo
Neke slike se ponavljaju, ali ja ih nisam mogao izbaciti...

Image

Image

Image

Image

Svi su zauzimali mjesta za sačekušu, poziciju za slikanje čina samog preticanja...neki vidno uzbuđeni

Image

I naravno kada se našteliš i kada voz nailazi...obično je u kadru nešto što nije baš poželjno u tome trenutku. U otjerivanju cuke mnoge su slike propale...

Image

...pa i moje su loše kadrirane, ali ih naravno volim i postavljam

Image

Image
Posavina expres
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Voz ode, a mi imamo još deset minuta do odjave. Ulazimo u kancelariju otpravnika vozova i baš smo se fino ispričali...imali smo zajedničke poznanike i objekt zbližavanja-crvenu kapu, stari Lorentz i knjigu zaključaka putničke blagajne

Image

Naravno morao sam zaviriti i u Saobraćajni dnevnik. Profesionalna deformacija! Bio sam zadivljen. Ovde nema potiskivalica, a putničkih malo...Kako li je tek na relaciji Konjic-Bradina? Poslije sam vidio...

Image

Vraćamo se našem lokalu i ulazimo

Image

Image
Ponovo vožnja, stalni tuneli gdje ne pada kiša, ali ima vode i blata. Malo sličica sa vožnje između stanica Raštelica i Ovčari.
Bradina

Image

Image

Između Bradine i stanice Grad

Image

Image

Image

Image

Image
Posavina expres
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Nailazak na znameniti roštilj, klizište, sa L.V. od 20 km/h

Image

Image

Ulaz u stanicu Grad, sa druge je strane trokolosječni tunel

Image

I konačno silazimo u stanici Ovčari, cilju našega današnjega "izleta". Snimio sam naš voz kako odlazi...i čovjeka tamo desno u crvenoj jakni, ispod kišobrana kako ga takođe slika. To je Ela, čovjek koji je zaslužan za mnogo toga, ali danas nama posebno. Kišobran će obilježiti današnje snimanje.

Image

U Ovčarima nas dočekaše Ela i doktor 68847, te otpravnik vozova Adem i skretničar koji se nije želio eksponirati, ali je sa nama bio prva liga.
Ulazak u prostorije stanice na dogovore

Image

Ela se presvlači u odjeću za fotografisanje? U bijeloj jakni sam ja, morali su mi naći kišobran

Image
Posavina expres
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Taman smo ušli, doktor nam počeo držati lekcije iz (s)eks života, popili po findžan kafe kada raja osu...Kažu dolazi dolazi 396 brzi. Neki odoše dalje da ga slikaju u donjoj zoni. Ja ostah ispred stanice sa Ademom i nekolicinom. Ne znam se još kretati na elektro pruzi...možda mi kišobran zakvači kontaktnu mrežu? Nije zakačio ali je čitav dan njegova metalna drška slala elektrostimulanse mojim dlačicama...
Prođe brzi bez zadržavanja

Image

Brz mi aparat, al i vozovi ovde?

Image
Posavina expres
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Vrijeme je da se upoznamo sa Bradinskom rampom, odnosno njenom centralnom stanicom Ovčari.
Karta koja je pozajmljena, hvala Muameru i na kojoj sam označio pravce Konjic, Ovčari, Grad, a Bradina je malo dalje od stanice Grad. Specifičnost Ovčara je što se sa njenog platoao, koji sam nazvao srednja zona vidi veliki dio pruge u donjoj zoni od Konjica, ali i dio gornje zone, nekoliko vijadukata prema stanici Grad. To je meka za railfanove i vjerujte da sam u povratku bio umoran kao nikad, a u vozu nisam mogao spavati, neprestano sam motao ovu kartu u glavi...

Image

Ovako to izgleda na terenu. Sa ivice staničnog platoa snimamo teretni voz sa potiskom u donjoj zoni, koji je tek pošao iz Konjica...Uzgred da kažem da je u Konjicu to jutro čekalo 4 teretna voza za potiskivanje i dva iz Rajlovca.

Image

Image

Image

Nakon 7-8 minuta isti voz ulazi u Ovčare. Neki ga dočekuju na portalu trokolosječnog tunela

Image

I potiskivalica

Image

Poslije prolaska voza, tri musketira se vraćaju kroz stometarski tunel, koji je izgrađen usred staničnog platoa

Image

Image

Tu ne pada kiša pa se "mačevi" stavljaju u korice

Image
Posavina expres
Post Reply