Po dolasku u Prag vreme nije bilo bas sjajno, navukli su se oblaci. Centar grada sam obilazio 2007. godine, a fotografije sa tog putovanja ste sigurno videli u jednom starijem mom putopisu. Vreme nije bilo za obilazak pruga i slikanje vozova, pa sam poslepodne odlucio da obidjem zooloski vrt. Do istog je moguce doci i duzim pesacenjem iz grada, ali ja sam odabrao najbrzu varijantu, metroom do Praha Holesovice nadrazi odakle sam imao autobus. Taj bus je jako slican nasim krsevima, zapravo pokretna raspadnuta krsina, koja dimi, ali sta drugo ocekivati u istocnoevropskim zemljama. Ulaznica u zoo nije bila jeftina, uzeli su mi 150 ceskih kruna, sto je malko vise od 6e. Kratak pregled plana zoo vrta:
Izuzetno je lepo uredjen, mnogo toga ima da se vidi, a i poprilicno je veliki. Postoji gomila vestacki napravljenih podzemnih objekata, prolaza, pecina i dosta nocnih zivotinja, koje se mogu videti u zatamljenim delovima zoo-a. Tu su i bube, za one koji se ne gade
Vestacki napravljeni uslovi kao u dzungli, vodopadi, visoka vlaznost vazduha, lepo formirane stene itd...:
Zanimljivo je sto se i iz zoo vrta vidi pruga kojom sam dosao sa severa u Prag: