Pozdrav svim čitaocima i učesnicima.
Da preskočim epiku o sebi ...
Imam namjeru da tokom jeseni sa par prijatelja biciklima prođem putem bivše Istočne uskotračne pruge, i to od Sarajeva do Ustiprače, a onda cestom od Ustiprače do Goražda.
Cilj je ići putem pruge kud god je to ikako moguće, a na dijelovima kuda baš ne može, ići obližnjim cestama.
Pošto je pruga nakon svog ukidanja praktično zaboravljena u društvu, ona je na nekim dijelovima pregažena cestama, a na nekim je jako zarasla. O srušenim mostovima i mogućim minskim poljima da i ne pričam ...
Stoga, da nam se ne bi desilo da iscrpljeni zaglavimo u sred neke nedođije i moradnemo se pred akšam vraćati kilometrima unazad i napatiti se itd., moram sve detaljno isplanirati i istrasirati. Dobar dio planiranja i trasiranja sam već uradio, jer imam podatke o stanju dionica pruge iz prve ruke i iz trećih ruku, ali tu ima još mnogo rupa. Osim toga, želim da dokumentujem sve elemente na putu bivše pruge koji su joj pripadali, a i da snimim dokumentarni film dok budem išao!
Za sve to mi treba pomoć vrsnih poznavalaca ove pruge sa ovog foruma.
U nekoliko narednih poruka ću postaviti neke informacije i "rupe" za ostalim informacijama za koje tražim pomoć.