Postoji više razloga zašto je došao B 50 50 20-10 432-7!
1. Kada se pokvario AB 414-4 u Tuzli, 401-1 u Rajlovcu još nije bio popravljen. Kada je lokal Zenica-Maglaj došao u Maglaj, otkačili su 432-7 koji je produžio sa teretnim do Tuzle. To je bila jedina opcija, jer rezerve u Sarajevu nije bilo!
2. Na B vagonu imaju dobre osovine, ima dosta "mesa" na bandažama tako da neće trebati nakon 10-15 dana na struganje.
3. Na vagonima AB 50 50 39-10 401-1 i 414-4 produžena revizija ističe 30. septembra ove godine. 401-1 nije došao zato što bi za 20 dana ponovo morao u Rajlovac, ali da je otišao u Tuzlu, tamošnji lokal bi 30. septembra ostao bez vagona, ali srećom, to se neće dogoditi...
pozdrav...
Putnički vagoni ŽFBiH
Moderator: lopina
Re: Putnički vagoni ŽFBiH
Nema to veze...koliko "mesa" ima nije bitno.lopina wrote: 2. Na B vagonu imaju dobre osovine, ima dosta "mesa" na bandažama tako da neće trebati nakon 10-15 dana na struganje.
pozdrav...
Pokvari se-potroši potrebni trčeći profil točka i onda mora na struganje-profilisanje. Ukoliko ima dosta mesa samo će moći više puta da se sastruže nego onaj sa manje mesa. Manje mesa ima samo zato što je već puno puta strugan?
pozdrav...
Posavina expres
AB 50 50 39-10 414-4 jučer je popravljen u Rajlovcu. Najvjerovatnije se više neće vraćati u Tuzlu pošto mu produžena revizija ističe 01. oktobra ove godine.
pozdrav...
pozdrav...
Mislim da je "novi" šved koji je bio u opravci oko jedne godine dana stacioniran u Sušici. Da mi je samo znati, ako je ispravan što ne vozi?
Pozdrav Bo Bo ;) .
Pozdrav Bo Bo ;) .

Ugledao se na Talga i KončarevcaBo Bo wrote:Mislim da je "novi" šved koji je bio u opravci oko jedne godine dana stacioniran u Sušici. Da mi je samo znati, ako je ispravan što ne vozi?
Pozdrav Bo Bo ;) .

Šved 50 50 10-05 400-3 je bio u opravci oko jedne godine. On već 5 dana vozi na 390/391.U Sušici je bio stacioniran 50 50 20-05 402-7 po izgledu sličan ovome prvom. Zbog zamjene kočionih papuča i napajanja struje.Bo Bo wrote:Mislim da je "novi" šved koji je bio u opravci oko jedne godine dana stacioniran u Sušici. Da mi je samo znati, ako je ispravan što ne vozi?
Pozdrav Bo Bo ;) .
pozdrav...
Naravno...u Tuzli su ga oduvijek pazili i mazili!lopina wrote:AB 50 50 39-10 401-1 na Maglajskom lokalu. Solidno izgleda za razliku od ostalih vagona.
pozdrav...
Od jutros na Posavini vagon AB 50 50 39-10 404-5!
Jučer je na B vagonu 432-7 utvrđen kvar kočionog sistema i opet otkazani neki vozovi, dok nije stigao ovaj AB...
pozdrav...
Posavina expres
Zato je Maglajski lokal jutros imao samo jedan vagon AB 50 50 39-10 401-1, ali oko 15 sati dodan je još jedan vagon AB 50 50 39-10 414-4 tako da sad trenutno ima 2 vagona.Ćiro_bos wrote:Naravno...u Tuzli su ga oduvijek pazili i mazili!lopina wrote:AB 50 50 39-10 401-1 na Maglajskom lokalu. Solidno izgleda za razliku od ostalih vagona.
pozdrav...
Od jutros na Posavini vagon AB 50 50 39-10 404-5!
Jučer je na B vagonu 432-7 utvrđen kvar kočionog sistema i opet otkazani neki vozovi, dok nije stigao ovaj AB...
pozdrav...
pozdrav...