Vitebska stanica:

Peroni. Elektrificirani su samo koloseci za lokalne vozove, a za daljinske nisu:

Moj voz, sa desne strane:

Na ulazu u voz, pratilja vagona, provodnica je vrlo dugo zagledala pasoš i samo napomenula da bih na granici mogao imati problema. Opet stara priča, pa se nisam uzrujavao. Voz je bio 100% popunjen, pa nije bilo mnogo prilika za slikanje tokom puta. Zalihe hrane su mi bile male, pa sam odlučio da što više spavam tokom puta, kako ne bi bio gladan. Između Rusije i Belorusije ne postoji granična kontrola, tako da sam prespavao do između Molodečna i Gudogaja (železnička mapa Belorusije - voz ide neelektrificiranom prugom preko Nevelja u Rusiji preko Polocka i Molodečna do Viljnusa u Litvaniji). U Gudogaju ulaze Beloruska granična kontrola. Bili su iznenađeni mojim pasošom (gle čuda). Policajac je uzeo moj pasoš i otišao sa kolegama da se konsultuje. Posle 10-ak minuta se vratio i lupio pečat, ali je migraciona karta koju sam dobio na ulasku u Rusiju ostala u pasošu. Pitao sam ga zar ne bi trebalo da je on uzme, na šta je odgovorio sa da i uzeo.
Dve slike iz Gudogaja (slikao sam krišom, zbog policije okolo):