Nedavno prolazeći putem od Ćatića do Haljinića (mjesta na podrućju opštie Kakanj) primjetio sam ostatke nosećih stubova kontaktne mreže, niže naravno od ovih naših koje zovemo normalnim. Raspitao sam se i dobio informaciju da su tu vozile električne lokomotive Siemens širine kolosjeka 600mm. Kako je bio bajram a i ja bez foto-aparata nije mi se dalo da to malo detaljnije pogledam.
Par dana poslije u posjeti istom mjestu, a na moje veliko iznenađenje, vidio sam da još funkcioniše saobraćaj na toj pruzi na relaciji jama Haljinići - seperacija Ćatići i da se vrši prevoz uglja.
Prvi kontakt sa radnicima i odmah loše vijesti.
Pomenute Siemens elektrićne lokomotive ovog ljeta isjećene i odvezene u Željezaru Zenica.
Lokomotive koje sada voze su proizvodnje Valente s.p.a. Milano Italija ali taj dan su sve bile van pogona i zato samo par slićica iz radionice.
Hvala ti na slikama Admin!
Konačno i ovaj podforum počinje da dobija mjesto koje zaslužuje...Ljudi iz cijeloga svijeta dolaze u BiH da slikaju naše parnjače i uzane kolosijeke, rade riznice od knjiške građe na osnovu naših ukinutih uzanih pruga, a mi kojima je ovo nadohvat ruke kao da spavamo...
Kod nas je poseban kvalitet što se sa parnjačama i normalnotračnim i uskotračnim, te na kolosijecima uskotračne pruge ovde i u Banovićima odvija rad...To nisu eksponati u muzeju ili turističke pruge...one su aktivne za namijenjeni posao...
Konačno malo akcije, vrlo zanimljiva željeznica i jedinstvena...
Kolosijek 600 milimetra je bio dosta zastupljen u Makedonskim uskotračinim prugama, kojih naravno nema...
pozdrav...
Jučer smo posjetili prugu Ćatići-Haljinići, koja je hvala Bogu živa i na njoj je intenzivan saobraćaj!
Od zaposlenih sam saznao da se radi o kolosijeku 620 mm, a ne 600 kako smo mi vjerovali. Vjerujem da će i kolege postaviti koju sličicu, a ja za početak prilažem meni vrlo atraktivno ukrštavanje dva voza u stanici Obre, tako se zove selo gdje je smještena