Unska pruga

Moderator: Ćiro_bos

Post Reply

Smatrate li bi trebalo uvesti brzi voz Sarajevo-Bihać ?

Da
64
94%
Ne
4
6%

Total votes: 68

staner

Re: UNSKA PRUGA

Post by staner »

Potpisan je ugovor o prevozu sa preduzećem Širbegović o prevozu betonskih elemenata ali nisam upoznat tačno sa kojom količinom.Uglavnom svaki drugi dan odprilike saobraćaju ovi vozovi.Težina ovog voza je bila oko 1200 tona (otprilike).Kada saznam tačne podatke ovog Ugovora saopštiću ih na Forumu.Drva se takođe tovare u stanici Ripač sedmično dva voza.
damir661

Post by damir661 »

Hvala na odgovoru, vozovi za drvom idu za Austriju zar ne?
staner

Post by staner »

damir661 wrote:Hvala na odgovoru, vozovi za drvom idu za Austriju zar ne?
Da Damire upravo tako.....
elijas

Post by elijas »

Do kraja godine bi ovom prugom trebala saobraćati modernizovana lok.212 predviđena samo za putničke vozove,te za lakše teretne vozove. Tako da bi se završila agonija oko grijanja za putničke vozove. Ali postoji jedan apsurd koji godinama nemogu nikako da svarim. Postoje adekvatni uslovi za sanaciju kontaktne mreže u dužini od samo 26 kilometara, tačnije od Bos. Krupe do Blatne!!!!! A do dana današnjeg nema nikakvih pomaka.Imaju sanirani stubovi,nosači sa izolatorima ali fali žica. Šta se više čeka.!!!!?
Imao sam priliku da se vozim sa lokalom 411 od Zagreba do Volinja, te sam uvidio da to ne predstavlja ni problem da produži sve do Bihaća, ali problem je kontaktna mreža. Ma nas je ljudi politika uništila.
ismet222

Post by ismet222 »

elijas wrote:Do kraja godine bi ovom prugom trebala saobraćati modernizovana lok.212 predviđena samo za putničke vozove,te za lakše teretne vozove. Tako da bi se završila agonija oko grijanja za putničke vozove. Ali postoji jedan apsurd koji godinama nemogu nikako da svarim. Postoje adekvatni uslovi za sanaciju kontaktne mreže u dužini od samo 26 kilometara, tačnije od Bos. Krupe do Blatne!!!!! A do dana današnjeg nema nikakvih pomaka.Imaju sanirani stubovi,nosači sa izolatorima ali fali žica. Šta se više čeka.!!!!?
Imao sam priliku da se vozim sa lokalom 411 od Zagreba do Volinja, te sam uvidio da to ne predstavlja ni problem da produži sve do Bihaća, ali problem je kontaktna mreža. Ma nas je ljudi politika uništila.
dobro ti rece "trebao bi"....ako bude jer mi smo 16 rupa na svirali..a sto se tice kontaktne mreze to mozda dobijemo kad vise u bosni nebude nijedne pruge bez KM-a..jer mi smo rezervn pomocnoj pa pomocnoj pomocnoj pruzi pa tek glavna to ti je nekakav redoslijed finasiranja
elijas

Post by elijas »

Ma kakav redoslijed finansiranja. To je politički problem. Prije nekoliko sam razgovarao sa čelnicima Vlade, pa ti ljudi neznaju da uopšte idu vozovi u našem kraju.Totalna sramota.
elijas

Post by elijas »

Ali još nešto , tu ima krivice i do našeg marketinga. Pa opšte poznato je da nema nigdje izvoda reda vožnje naših vozića, prije rata je bilo izvješeno u Pošti ili na nekom drugom javnom mjestu. :oops:
staner

Post by staner »

elijas wrote:Do kraja godine bi ovom prugom trebala saobraćati modernizovana lok.212 predviđena samo za putničke vozove,te za lakše teretne vozove. Tako da bi se završila agonija oko grijanja za putničke vozove. Ali postoji jedan apsurd koji godinama nemogu nikako da svarim. Postoje adekvatni uslovi za sanaciju kontaktne mreže u dužini od samo 26 kilometara, tačnije od Bos. Krupe do Blatne!!!!! A do dana današnjeg nema nikakvih pomaka.Imaju sanirani stubovi,nosači sa izolatorima ali fali žica. Šta se više čeka.!!!!?
Kolega Elijas koliko je tačna ova Vaša informacija za lok.212 ?
elijas

Post by elijas »

Informacija je takva da su trenutno preostale dvije 212-ske bile na probnoj vožnji u Gredelju pri kojoj su bili prisutni i naši stručnjaci iz Sarajeva, odnosno naša komisija. Ako bude sve u redu , nadamo se jednoj 212,tačnije 212-307 i to sa grijanjem odnosno sa električnim agregatom na sebi. Najkasnije bi se uključila u saobraćaj do novog reda vožnje.
To su garancije sa višeg nivoa,jedino ako nebude neka viša sila.
staner

Post by staner »

Elijase svaka čast ako ovo bude tačno imaš piće kad se vidimo..

Pozdrav iz Bihaća(Sijevernog pola)............
Post Reply