Racunas li tu i konduktere,posto sam par puta imao priliku dozivjeti da se kondukter normalno sa upaljenom cigarom seta kroz voz i na kraju lijepo opusak na pod i zgaziMasinac wrote:O čiščenju ovakom kako je mi kažemo to se radi " jesil -jesam" i da se broji da je čišćeno , a opet ne može se načistit koliko nesavjesni putnici mogu isprljat. O vanjskom čišćenju suvišno je i komentarisati.Sredstva sa kojima se čisti , to je opet priča za sebe.track wrote:pitanje.
Ko cisti ove vagone,gradski su toliko prljvai da je mene nekad strah sjest da se ne zarazim..crno posejdistu,opusci..prljav pod..dokle ovo ide?
Putnički vagoni ŽFBiH
Moderator: lopina
Re: Putnički vagoni ŽFBiH
DANAS JE TESKO BITI GLUP JER JE KONKURENCIJA VELIKA
Ne samo kondukteri , općenito svi željezničari koji se voze slabo vode računa , kao to njih ne zanima ima o tome ko da se brine i ko za to prima plaču . Što kaže jedna poslovica , naša posla.
Ovako je juče lokalc za Maglaj izgledao. Poprilično tužno, gužva je užasna raja stoji na hodniku, druga klasa ovog voza se pokvarila a mađari opet ne saobraćaju prema Maglaju. Pozdrav Bo Bo ;) .

Talgo gdje si,ma niskopodni bi vjerojatno isto tako bio dobar,i Bo Bo, još morate biti presretni da niste bliže Ćiri ili Bihaću,
Pozdrav!
Pozdrav!
Boze daj mi strpljenja,jer ako mi das snagu pobicu ih sve!
Pozdrav sa Sijevernog pola u isčekivanju obećate nam lokomotive 212-307
Ovde neki malo južniji puhnuo...staner wrote:Pozdrav sa Sijevernog pola u isčekivanju obećate nam lokomotive 212-307
Jutros čujem da je žuta lok stigla u Tuzlu! Neprovjereno, ali je glavna vijest.
Čudno, a dobio sam neki dan telegram da putnički neće voziti od 12.12. upravo zbog grijanja.
Staner, ako bude istina, može i meni piće kada se vidimo?
pozdrav...
Posavina expres
Ako ćemo pošteno ova vijest je uslijedila tek nakon ove moje kritike
Pozdrav!
Zato kod plaćanja pijače molim da se računa na mene 8-) kao najviše zaslužnom,jer to nije bila jedina kritika!stjepan wrote:još morate biti presretni da niste bliže Ćiri ili Bihaću,
Pozdrav!
Kažem neprovjereno!stjepan wrote:Ako ćemo pošteno ova vijest je uslijedila tek nakon ove moje kritikeZato kod plaćanja pijače molim da se računa na mene 8-) kao najviše zaslužnom,jer to nije bila jedina kritika!stjepan wrote:još morate biti presretni da niste bliže Ćiri ili Bihaću,
Pozdrav!
A za pijaču je dovoljan bilo kakav izgovor, bitno je da se sastanemo :lol: :lol: :lol: .
pozdrav...
Posavina expres
Eto kako želje postanu poluinformacija, pri čemu sam i ja nasjeo, pa tu vijest prenio...Ćiro_bos wrote:Ovde neki malo južniji puhnuo...staner wrote:Pozdrav sa Sijevernog pola u isčekivanju obećate nam lokomotive 212-307
Jutros čujem da je žuta lok stigla u Tuzlu! Neprovjereno, ali je glavna vijest.
Čudno, a dobio sam neki dan telegram da putnički neće voziti od 12.12. upravo zbog grijanja.
pozdrav...
Naravno u Tuzlu nije došla nikakva žuta lok, kao što sam i sumnjao :roll: ! Danas sam se uvjerio slikajući onu zelenu lok u Kreki. Žao mi je

Karavan ide dalje...
pozdrav...
Posavina expres
Bar dva dana ste se lijepo nadali,a i šta će vam kad je putnički do ljeta ukinut :mrgreen: