Unska pruga

Moderator: Ćiro_bos

Smatrate li bi trebalo uvesti brzi voz Sarajevo-Bihać ?

Da
64
94%
Ne
4
6%

Total votes: 68

Ćiro_bos

Re: UNSKA PRUGA

Post by Ćiro_bos »

staner wrote:Bilo je takvih vagona više u Bihaću ali mislim da ih ima još par u Bihaću na 5 ili 6 kolosijeku ali su totalno devastirani ukoliko te interesuje moj prijatelju Ćiro mogu ih fotkati pa postaviti na forum..............
Ako ti nije teško poslikaj...dragi su mi ostali. Da se ima sluha mogli bi se rekonstruisati za turističke vožnje!
Malo uhvatiš sunca i poslikaš još krševa...Evo i ja sam juče snimao krševe u stanicama Dobošnica i Mramor, pa ću to u vidu putopisa postaviti...nekad, kada dođe na red.
pozdrav...
Posavina expres
staner

Post by staner »

Ok ćiro sutra ćemo vidijeti šta imamo da uslikamo da stavimo.Pozdrav.......... :ymbringiton:
staner

Post by staner »

Par fotografija kontaktne mreže u stanici Cazin Srbljani fotografije nastale 29.12.2009 godine
Image
Image

Kao što vidite sve je u ispravnom stanju i pod naponom......
staner

Post by staner »

Fotografije PSN u stanici Cazin Srbljani slikano dana 29.12.2009 godine
Image
Image

Kao što vidite ljudi i on je ispravan......... :-c :-c :-c :-c :-c :-c :-c :-c :-c :-c :-c
staner

Post by staner »

Obećane fotkice za mog prijatelja Ćiru i ostale forumaše
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Fotografaije su malo out zbog vremena (kiše)ali sam želio da svom prijatelju Ćiri pokažem vagončiće.Ostalo ih je samo dva a unutrašnjost nisam mogao fotkati jer kao što vidite da su vrata blindirana !!!! :-bd
staner

Post by staner »

E sad malo fotkica ostalih vagončića u stanici Bihać van upotrebe ima ih malo čudni pogledajte
Image
Image
Image :-h
staner

Post by staner »

Kontaktna mreža stanice Bihać
Image
Image
Image **==
damir661

Post by damir661 »

Jel se to tada jos uvek koristio IV (kolski) razred, pa je oznaka na vagonima Daat =))
staner

Post by staner »

damir661 wrote:Jel se to tada jos uvek koristio IV (kolski) razred, pa je oznaka na vagonima Daat =))
Ma to su damire bili Bat vagoni pa su prepravljani u službena kola.......... **==
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Naravno, da su kao službena...Odmah sam prokužio.
Osim slovne oznake serije, odaje ih i dimnjak sa strane za zagrijavanje putem loženja peći?
To ih je i spasilo od kasacije i sječe...ali do kada? Da li su još u reviziji? ČIni mi se da nisu u lošem stanju, mogu se srediti, ako bi ko imao sluha. Tri ovakva vagončića i eto ti turistički ko san.
Hvala mnogo kolega Staner na trudu i vremenu utrošenom za fotkanje. Drago mi je što sam vidio ove oldajmere kod nas.
pozdrav...
Posavina expres
Post Reply