Nešto kao uvod: Jučer krenem u centar željezničkih zbivanja Tuzlanskog kantona/županije, Tuzlu. Razlog prilično ozbiljan, dolaze majstori da nam uzimaju mjere za uniforme. Hvala bogu, već treća godina kako su rokovi istekli, pa se na želj. djelatnicima može vidjeti svakojakih kombinacija "uniformi", bolje rečeno civilki na privremenom radu u ulozi uniformi.
Povezao sam još 3 kolege da to odradimo, da uzimanje mjera bude sa svjedocima...
Magla! To mi je prilično kvarilo planove. Mislio sam uslikati ŽRS DMG ispred ulaza u stanicu Kreka, pa tako i vrijeme knapirao. Auto zaustavio kod nadvožnjaka, uz obavezne komentare kolega:"Znao sam ja da će on da slika, jbg-a vozovi, nikad mu nije dosta" Ostali su se složili sa tom konstatacijom, a ja nisam ni hajao...
Na moje iznenađenje tačno na vrijeme u 08.54 min iz guste magle se pojavljuje čudna kombinacija voza...uff, za neke nevolja, a za railfotografa posebna prigoda

Nastavljamo za Tuzlu u dilemi...pokušavam sa kolegama dati tačnu definiciju ovoga prometala. Da li je to motornjak ili klasična garnitura. Jedni su učestvovali u diskusiji, a kolegi Samedu se živo fućkalo za to...Kaže da ne zna je li išta i prošlo kroz ovu maglušinu.
Stižemo u Tuzlu, oni odoše da uzimaju mjere, a ja nastavljam sa snimanjem dotične kompozicije na prvom kolosijeku i peronu I-jedan