Pozdrav Bo Bo ;) .
Moderator: Ćiro_bos
Moj dajža isto djeli Vaše mišljnje o ovom uređaju. Često ga znama zezati i reci sta ces raditi kada se sav posao bude obavljao preko racunara, sto postoji u nekim stanicama u BiH. Na to se on blago na smije i kaze koliko su dobri dati sistemi, da kad voz prodje brze kroz signal cjelokupan taj sistem padne.Uzgred ovaj uređaj je još uvijek san snova, za moje pojmove i stanje osiguranja na mojoj pruzi
Ja se nisam obučavao za rad na novim sistemima, konkretno na postavnice sa računarom, koji je ugrađen u nekoliko stanica ali znamo da probni rad traje već dugo, a pitanje je da li će i kada se pustiti u pravi rad...Bo Bo wrote: Moj dajža isto djeli Vaše mišljnje o ovom uređaju. Često ga znama zezati i reci sta ces raditi kada se sav posao bude obavljao preko racunara, sto postoji u nekim stanicama u BiH. Na to se on blago na smije i kaze koliko su dobri dati sistemi, da kad voz prodje brze kroz signal cjelokupan taj sistem padne.
Ovom prilikom ako može pomoć u vezi dotičnih novih ( računarskih ) sistema upravljanja.
Pozdrav Bo Bo ;) .
Damire, nije potrebno da sve pruge budu elektrificirane, niti da sve stanice imaju moderno relejno ili elektronsko osiguranje i svjetlosne signale!damir661 wrote:Koje jos stanice imaju elektronske postavnice pored stanice Bosanska poljana?
Nazalost poslovodstvo zeleznice, ne samo u BiH, nego i u Srbii je potpuno zaboravilo sta znaci rec "unifikacija", ovako se gotovo svaka stanica razlikuje po osiguranju sto jako lose utice na odrzavanje i odvijanje saobracaja. Uredjaj koji se ispostavi najboljim, treba se jednostavno ugraditi onda u svim sluzbenim mestima, gde to zahtevaju obimi saobracaja u stanicama, a ne da jedna stanica ima likovne signale, druga svetlosne, jedna da ima Iskra lorenz, druga kljucevnu zavisnost i sl.