Onaj sam gore post napisao kao dokaz da mi sami kreiramo tokove investicija u održavanje i remonte pruga, a ne EU. I ti si na kraju priznao da je to tako.igorailwayman wrote:Znam i razumijem potrebe elektrifikacije i remonta na tim prugama! Poznate su nam svima priče već nekoliko godina da će se vršiti pomenuta elektrifikacija na tim prugama i evo ništa do sada.. Većina nas bi to volila vidjeti i bilo bi dobro da se to što prije uradi, ali neko to koči iz jednostavnih razloga. Da bi se nešto moglo raditi na postojećim koridorima treba imati strategiju saobraćajne politike na nivou države a mi to nemamo. Nego entiteti rade kako njima paše..
Ja nisam lokalistički nastrojen i ne bi nikada tražio neraelne stvari. Poštujem činjenicu da je trenutno započeti remont na južnoj pruzi prioritetan, neophodan i trebao je biti davno završen, istovremeno znam i neke druge parametre koji važe za ulaganja u elektrifikaciju jedne pruge: Da ona mora imati jedan određeni promet da bi ta ulaganja bila isplativa. Da me ne shvatite pogrešno, govorim o elektrifikaciji od nule. Zato kada naši zvaničnici govore o tome ja se samo nasmijem. Ko ih samo sabra na gomilu onakve. Koga misle zavarati?
Znači remont apsolutno da, ali istovremeno i kvalitetno, konstantno tekuće održavanje pruga poslije remonta i do remonta. Svih pruga. Neprestano licitiranje potrebe za Vc koridorom guši, usporava bilo kakva ulaganja van ovoga koridora, što mi se ne sviđa. Moja je i ta pruga i Unska i Tuzlanske!
pozdrav...