Remont pruge u BiH

Moderator: Ćiro_bos

stjepan

Re: Remont pruge u BiH

Post by stjepan »

http://i463.photobucket.com/albums/qq35 ... 135946.jpg
Po ovoj slici je vidjeti da su ih djeca već počela izvlačiti.doktore ako ti dođe dijete sa kilom u bolnicu,odmah prijavi pokušaj krađe novih šina =))
Pozdrav!
Boze daj mi strpljenja,jer ako mi das snagu pobicu ih sve!
68847

Post by 68847 »

A ove stare i ovi šarafi jel može da nosimo?
Sub sole aut pluvia ducemus ea.
stjepan

Post by stjepan »

Samo jednu po jednu :))
Boze daj mi strpljenja,jer ako mi das snagu pobicu ih sve!
ela

Post by ela »

Ćiro_bos wrote:
ela wrote:Šine su u Raštanima.....
A mene živo zanima ko je proizvođač šina? Nekada kada su ovde na remontu ugrađivali austrijske šine svi su bili neugodno iznenađeni njihovim kvalitetom i trajnošću. Ovi iz ZOP-a su kazali da su šine iz Zenice bile duplo bolje...I brzo su u krivinama postavljene zeničke.
pozdrav...
Ćiro,danas sam imao priliku da razgovaram sa jednim ING,što će biti jedan od glavnih voditelja posla vezano za remont pruge i između ostalog sam ga pitao ko je prizvođač šina. Potvrdio mi je da su šine austrijske proizvodnje,reče i naziv firme koja ih proizvodi ali sam od silnih pitanja i priče zaboravio.

Potvrdio mi je još da će dnevno raditi 700-1000 metara pruge,znači polaganje kolosijeka poslije rešetanja i da će odmah po položenom kolosijeku brzina biti 50 km/h. Na pojedinim dionicama ugrađivaće se tampon izolacije,znači sve zavisno od konfiguracije terena kud pruga prolazi....
Mašina za brzu izmjenu kolosijeka dolazi sljedeće sedmice i od 10 sati zatvora pruge koliko je predviđeno treba joj neki 3 sata pripremnih i raspremnih radova,znači dok se ukopa i iskopa, a za sat vremena izmijeni oko 150 metara pruge, otprilike će znači imati 7 sati vremena da polažu novi kolosijek.....
Pozdrav iz Mostara
gc

Post by gc »

Kako ide ovo sa nabavkom sina, raspise se tender pa ko bude najjeftiniji ili kako vec?
Pitam jer mi nije jasno kako je moguce da su sine iz Zenice skuplje od bilo kojih drugih, ovo naravno pod uslovom da oni jos uvijek prave sine?
Prvo sto su domace pa ne podlijezu nikakvim porezima/carinama, drugo sto se prave "lokalno", troskovi transporta su minimalni.

Ili je 'pak u pitanju nesto trece, opet neka mracna sila, nesto sto nam niko ne moze objasniti?
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

gc wrote: Pitam jer mi nije jasno kako je moguce da su sine iz Zenice skuplje od bilo kojih drugih, ovo naravno pod uslovom da oni jos uvijek prave sine?
Zenica pravi šine još uvijek. Ovde kod nas su prije dvije godine zamijenili jako puno šina u krivinama koje su došle iz Zenice. Pitanje je samo da li rade još uvijek skretnice i ostalo. Pričvrsni pribor standardnih tipova takođe rade još uvijek.
pozdrav...
Posavina expres
Bo Bo

Post by Bo Bo »

Imam par pitanja u vezi remonta, ko zna neka odgovori.

Koja dionica će biti prva remontovana?
Koliko sam čuo ovim remontom ide i remont signalizacije, da ili ne?
U planu je ponovna uspostava telekomande za južnu prugu koliko je to moguće?
Nakon što se završi jedna dionica sa remontom da li će doći do podizanja brzine na pomenutoj dionici?
Image
Macak

Post by Macak »

Koliko je meni poznato, u zeničkoj se željezari već odavno ne valjaju šine! [-x ! Već 18-19 godina!
ivan6879

Post by ivan6879 »

Bo Bo wrote:Imam par pitanja u vezi remonta, ko zna neka odgovori.

Koja dionica će biti prva remontovana?
Koliko sam čuo ovim remontom ide i remont signalizacije, da ili ne?
U planu je ponovna uspostava telekomande za južnu prugu koliko je to moguće?
Nakon što se završi jedna dionica sa remontom da li će doći do podizanja brzine na pomenutoj dionici?
Prva dionica ide od Raske Gore do Rastana.Kako budu zavrsavali predaju nama dionicu po dionicu.Radit ce do Bacevica.Onda idu od Raske Gore prema sjeveru a zazim od Bacevica do granice.Tako bar govore.
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Macak wrote:Koliko je meni poznato, u zeničkoj se željezari već odavno ne valjaju šine! [-x ! Već 18-19 godina!
Naravno u pravu si kolega, nažalost...
Danas sam gledao one izmijenjene šine u krivinama. Nisu zeničke, nose oznaku TZ i neki amblem, osim oznake S 49 E.
A bio sam ubijeđen x_x ...
pozdrav...
Posavina expres
Post Reply