Po ovoj slici je vidjeti da su ih djeca već počela izvlačiti.doktore ako ti dođe dijete sa kilom u bolnicu,odmah prijavi pokušaj krađe novih šina

Pozdrav!
Moderator: Ćiro_bos
Ćiro,danas sam imao priliku da razgovaram sa jednim ING,što će biti jedan od glavnih voditelja posla vezano za remont pruge i između ostalog sam ga pitao ko je prizvođač šina. Potvrdio mi je da su šine austrijske proizvodnje,reče i naziv firme koja ih proizvodi ali sam od silnih pitanja i priče zaboravio.Ćiro_bos wrote:A mene živo zanima ko je proizvođač šina? Nekada kada su ovde na remontu ugrađivali austrijske šine svi su bili neugodno iznenađeni njihovim kvalitetom i trajnošću. Ovi iz ZOP-a su kazali da su šine iz Zenice bile duplo bolje...I brzo su u krivinama postavljene zeničke.ela wrote:Šine su u Raštanima.....
pozdrav...
Zenica pravi šine još uvijek. Ovde kod nas su prije dvije godine zamijenili jako puno šina u krivinama koje su došle iz Zenice. Pitanje je samo da li rade još uvijek skretnice i ostalo. Pričvrsni pribor standardnih tipova takođe rade još uvijek.gc wrote: Pitam jer mi nije jasno kako je moguce da su sine iz Zenice skuplje od bilo kojih drugih, ovo naravno pod uslovom da oni jos uvijek prave sine?
Prva dionica ide od Raske Gore do Rastana.Kako budu zavrsavali predaju nama dionicu po dionicu.Radit ce do Bacevica.Onda idu od Raske Gore prema sjeveru a zazim od Bacevica do granice.Tako bar govore.Bo Bo wrote:Imam par pitanja u vezi remonta, ko zna neka odgovori.
Koja dionica će biti prva remontovana?
Koliko sam čuo ovim remontom ide i remont signalizacije, da ili ne?
U planu je ponovna uspostava telekomande za južnu prugu koliko je to moguće?
Nakon što se završi jedna dionica sa remontom da li će doći do podizanja brzine na pomenutoj dionici?
Naravno u pravu si kolega, nažalost...Macak wrote:Koliko je meni poznato, u zeničkoj se željezari već odavno ne valjaju šine!! Već 18-19 godina!