Željezničke stanice-kolodvori

Moderator: Ćiro_bos

441-905

Re: Željezničke stanice-kolodvori

Post by 441-905 »

Pogled na željezničku stanicu Sarajevo iz nekoliko perspektiva.

Image

Image

Image
ubrzani

Post by ubrzani »

Maloprije nazovem centralu ŽFBIH da pitam broj telefona stanice u Visokom i čovjek sa druge strane mi kaže da ona NEMA telefon i da mogu nazvati otpravnika ako znam njegov mobilni. Nije mi jasno da li me je zezao ili je stvarno tako.
Bo Bo

Post by Bo Bo »

ubrzani wrote:Maloprije nazovem centralu ŽFBIH da pitam broj telefona stanice u Visokom i čovjek sa druge strane mi kaže da ona NEMA telefon i da mogu nazvati otpravnika ako znam njegov mobilni. Nije mi jasno da li me je zezao ili je stvarno tako.
Nije zezanje. Fiksne telefonije(telekom priključak) nema kod otpravnika vozova. Sva komunikacija se obavlja preko željezničke centrale (zatvoreni sistem). Tako da u ovom slučaju nemožeš nazvati sa svog fiksnog telefona od kuće bilo koju stanicu.

Pozzz Bo Bo ;) .
Image
ubrzani

Post by ubrzani »

Pa kako onda da dobijem informaciju? Možda sam ja naopak ali je meni prilično glupo da stanica u kojoj staju vozovi nema telefon na kom se može saznati kad voz ide ili koliko kasni da ne bih čučao na stanici. Vjerujem ja redu vožnje ali volim i nazvati pa pitati.
Bo Bo

Post by Bo Bo »

ubrzani wrote:Pa kako onda da dobijem informaciju? Možda sam ja naopak ali je meni prilično glupo da stanica u kojoj staju vozovi nema telefon na kom se može saznati kad voz ide ili koliko kasni da ne bih čučao na stanici. Vjerujem ja redu vožnje ali volim i nazvati pa pitati.
Pokusaj ponovo pozvati centralu u Sarajevu i priupitati za pomenuti voz. Pitanje je sasvim ok, i treba se provjeriti i znati ima li voz kašnjenja? Ovo je ono što na ŽFBiH i ŽRS nema on line sistema praćenja vozova, a mogao se odraditi do sada x puta. Ja se nadam da će od 13. decembra to zašiviti.

Pozzz Bo Bo ;) .
Image
k3_h3

Post by k3_h3 »

Moj prvi post na pravo extra forumu...

Zeljeznicka stanica mog rodnog grada, pored koje sam odrastao... zivim samo cca 20 metara od stanice...

Image

Image

stajaliste, ili cekaonica :)

Image

znak pored kojeg svaki dan minimalno 2-3 puta prodjem :)

Image

zaboravih reci da je slikano sa mobitelom, tako da nije neka extra kvaliteta, al sta je tu je...
Ćiro_bos

Post by Ćiro_bos »

Dobrodošao kolega!
Ako se ne varam, piše na zgradi Kakanj? Nemamo baš puno materijala sa ove dionice pruge, pa te molim da nas "zatrpaš" sa slikama i informacijama sa toga područja koje je bogato sa raznolikim željezničkim situacijama...Glavna pruga, Uska (Haljinići), Parne lok, rudnici, termoelektrana, svašta tu ima za nas.
pozdrav...
Posavina expres
k3_h3

Post by k3_h3 »

trenutno nisam bas u stanju da mogu puno hodati, imam ukljesten zivac, tako da sam ogranicen malo sa kretanjem, al obecavam cim mognem da hodam ili vozim biciklo bit ce mnogo slika... sinoc sam gledao naseg "ciru", al je bio mrak tako da nisam mogao uslikati, al bit ce slika aBd :))))
Otpravnik vozova

Post by Otpravnik vozova »

Image
Stanica Konjic
Image
Otpravnik vozova

Post by Otpravnik vozova »

Image

Stanica Bradina
Image