Moderator: Ćiro_bos
Nije zezanje. Fiksne telefonije(telekom priključak) nema kod otpravnika vozova. Sva komunikacija se obavlja preko željezničke centrale (zatvoreni sistem). Tako da u ovom slučaju nemožeš nazvati sa svog fiksnog telefona od kuće bilo koju stanicu.ubrzani wrote:Maloprije nazovem centralu ŽFBIH da pitam broj telefona stanice u Visokom i čovjek sa druge strane mi kaže da ona NEMA telefon i da mogu nazvati otpravnika ako znam njegov mobilni. Nije mi jasno da li me je zezao ili je stvarno tako.
Pokusaj ponovo pozvati centralu u Sarajevu i priupitati za pomenuti voz. Pitanje je sasvim ok, i treba se provjeriti i znati ima li voz kašnjenja? Ovo je ono što na ŽFBiH i ŽRS nema on line sistema praćenja vozova, a mogao se odraditi do sada x puta. Ja se nadam da će od 13. decembra to zašiviti.ubrzani wrote:Pa kako onda da dobijem informaciju? Možda sam ja naopak ali je meni prilično glupo da stanica u kojoj staju vozovi nema telefon na kom se može saznati kad voz ide ili koliko kasni da ne bih čučao na stanici. Vjerujem ja redu vožnje ali volim i nazvati pa pitati.